SzántóGráf

Alagutat találtak a tulkaremi kórház mellett

Avi/ujkelet.live

A háború 343. napja, Júdea és Szamária: A Tulkaremben és Nur Samszban folyamatban lévő terrorelhárító műveletben a Kfír-dandár, a határrendészet és a Sabak belbiztonsági szolgálat erői terroristákat likvidáltak légicsapásokkal valamint egy további terroristát közelharcban.

A gyanú szerint az egyik megölt terrorista, Mohammed Abu Attia ölte meg Maxim Razinkov törzsőrmestert 2023. októberben 19-én egy razzia során Nur Samszban. Az erők másik tizenöt terroristát megsebesítettek.

A Jordán-völgyben lévő Tubasz, Tamun és Far’a térségében tűzharcokra került sor, amelyek során likvidáltak egy terroristát, aki robbanóanyagot dobott a csapatokra. Az erők találtak egy becsapdázott autót benne egy távolról élesíthető robbanóeszközzel. Tubaszban drónnal megöltek öt fegyveres terroristát.

Az észak-szamáriai műveletek során egy földalatti járatot találtak a Tulkarem menekülttáborban lévő kórház közelében. Az alagútnak csak bejárata volt kijárat nélkül, valószínűleg még építés alatt állt. Az erők folytatják a tanulmányozását, majd lerombolják.


Északi front: A 14:22 és 14:29 között Nyugat-Galileában aktiválódott figyelmeztetések kapcsán a hadsereg közölte, hogy a légvédelem azonosított ,,egy gyanús célpontot”, amint Libanonból belép a térségbe, sérülés nem történt.

A 14:47-kor Zarit és Somera területén aktiválódott figyelmeztetések ügyében a hadsereg azt mondta, a légvédelem sikeresen elfogott egy Libanonból érkező gyanús légi célpontot. Sérülés nem történt.


Hazai front: Miután tegnap egy család négy tagja meghalt egy autórobbanás következtében Ramléban, a rendőrség 500 rendőrrel péntekre virradóra razziát hajtott végre Ramléban és Lodban a Dzsarusi bűnöző család létesítményeiben. A rendőrség azt állította, hogy letartóztatásokat hajtott végre, de valójában senkit sem tartóztattak le a négyes gyilkosság ügyében.

A robbanásban megölt négy személy: Daa Abu Halawa (50), és két gyermeke, Szila (14) és Muhammad (10), valamint Leen Mugrabi (14).

Halawa két hónapos fia szintén súlyosan megsérült a támadásban, és az orvosok pénteken azt mondták, hogy állapota továbbra is válságos.

A rendőrség közölte, hogy lefoglaltak egy fegyvert – egy Glock pisztolyt és egy másik fegyvernek látszó tárgyat. A városokban folyó jelenlegi hadművelet során az országban illegálisan tartózkodó személyeket is találtak.

Csütörtökön az autó felrobbanása következtében tűz ütött ki két közeli boltban, a halottak mellett több sérült is volt.

A 12-es csatorna jelentése szerint az incidens előzetes vizsgálata megállapította, hogy a robbanás az izraeli hadseregtől ellopott gránát eredménye, amelyet egy olyan személy birtokolt, aki ismert a rendőrség előtt.

A héber média szerint a rendőrség úgy véli, a támadás mögött a Dzsarusi és Abu Zaid bűnözői családok közötti vita áll, az autó és a közeli üzletek a Dzsarusi családhoz köthetők.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post Alagutat találtak a tulkaremi kórház mellett first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version