Avi/ujkelet.live

A háború 343. napja, Júdea: A határrendészet elit Jamam terrorelhárító erői szerdán razziát tartottak egy palesztin kórházban a Hebron melletti Halhulban, és letartóztattak egy terroristát, aki a múlt hónapban „munkabalesetet” szenvedett egy becsapdázott autó felrobbanásakor.

Videó az akcióról:


Északi front: Az Izraeli Védelmi Erők délután közölte, hogy ,,egy gyanús légi célpont” lépett be Libanonból és csapódott be Felső-Galilea területére. Sérülés nem történt. A célpont nem lakott területen csapódott be.

A légvédelem elfogott két Miszgavra irányított rakétát, sérülés nem történt. Sznirre is kilőttek egy rakétát Libanonból, mely nyílt területen landolt, sérülés nem történt.


Hezbollah: A Ynet hírportál szerint az An-Nahar libanoni újság pénteken arról számolt be, hogy a Hezbollah terrorszervezet tegnap elkezdte arra kérni a dél-libanoni határközösségek lakóit, hogy hagyják el otthonaikat. A jelentés szerint a kérelmet ,,kiterjedt izraeli biztonsági műveletekre való előrejelzést követően, a fenyegetések és a háborús előkészületek fokozódása” fényében továbbították.

A háború kitörése óta több mint 100 000 lakos hagyta el Dél-Libanont, de sokan még mindig azon a területen élnek, ahová Izrael összpontosítja támadásait.


Köszönet: A libanoni média közzétette a táviratot, amelyet állítólag a Hamász terrorszervezet vezetője, Jechíje Szinwar küldött a Hezbollah vezetőjének, Hasszán Naszrallahnak, és amelyben megköszönte részvétnyilvánítását Iszmail Hanije teheráni likvidálása kapcsán. Szinwar szerint Hanije egy olyan csatában halt meg, amelyre ,,népünk egyik legfontosabb történelmi csatájaként” emlékeznek majd.

A Szinwarnak tulajdonított távirat köszönetet mond Naszrallahnak a Gázával való szolidaritásáért, amely ,,áldásos cselekedetekben fejeződik ki az ellenállási tengely frontvonalain”. Hangsúlyozta, hogy a Hamász továbbra is ,,szilárdan kiáll” Izraellel szemben, és hűséges marad ,,a mártírok véréhez”.

Szinwar hozzátette, hogy a Hamász továbbra is ragaszkodik az ellenálláshoz mindaddig, amíg ,,a megszállást el nem űzik földünkről, és meg nem alapítanak egy független palesztin államot, amelynek fővárosa Jeruzsálem”.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post Támadások Libanonból, a Hezbollah evakuál és üzenet Szinwartól first appeared on Új Kelet Live.