SzántóGráf

Naszrallah beszéde előtt a légierő nagyszabású támadásokat indított Libanonban

Avi/ujkelet.live

A háború 349. napja, északi front: Csütörtök délután közzétételre engedélyezték, hogy hétfőn a Hezbollah terrorsejtje megpróbált robbanószerkezetet elhelyezni egy izraeli katonai poszt közelében a libanoni határon, a Ramim hegygerincnél.

A terroristák cuccai Fotó: Izraeli Védelmi Erők

A támadást a Golani-dandár harcosai hiúsították meg a határon a 769. dandár körzetében. Az erők lövésekkel, tüzérségi lövedékkel és drónnal megölték a két terroristát, akinél egy Go-Pro kamerát találtak.

A terroristák megölése:


Megadjuk a hangot: A Hezbollah terrorszervezet vezetője, Hasszán Naszrallah beszéde előtt röviddel az izraeli légierő bejelentette, hogy légicsapások sorozatát hajtja végre Dél-Libanonban, a cél, hogy károsítsa és megsemmisítse a Hezbollah terrorista képességeit és katonai infrastruktúráját.

,,A Hezbollah terrorszervezet háborús övezetté változtatta Dél-Libanont, és évtizedeken át felfegyverezte a civilek otthonait, alagutakat ásott alattuk, és élő pajzsként használta őket” – írta az Izraeli Védelmi Erők X-en. ,,Az Izraeli Védelmi Erők azon dolgozik, hogy olyan biztonságot teremtsen északon, amely lehetővé teszi a lakosok számára, hogy visszatérjenek otthonaikba, és elérje az összes többi háborús célt”.

A hadsereg továbbá közölte, hogy Herci Halevi vezérkari főnök nem sokkal ezelőtt jóváhagyta az északi front harci terveit.

Délután körülbelül húsz rakétát lőttek ki Libanonból, egy részük nyílt területeken landolt, sérülés nem történt.

Joáv Gallant védelmi miniszter tegnap kijelentette, Izrael figyelme az északi frontra fordult, miközben a háború ,,új szakasza” kezdődik.

,,A súlypont észak felé tolódik el, az erőforrások és erők átirányításával. A háború új szakaszának kezdetén vagyunk, ez bátorságot, elszántságot és kitartást kíván tőlünk” – mondta Gallant az izraeli légierő legénységének a Ramat David légibázison.

,,Teljes koordináció és egység van a rendszerben a célok elérését illetően – a miniszterelnök, a vezérkari főnök, a Sabak vezetője, a Moszad vezetője és a védelmi miniszter” között.

The post Naszrallah beszéde előtt a légierő nagyszabású támadásokat indított Libanonban first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version