SzántóGráf

2 katona elesett Gázában, támadások Libanonban

Avi/ujkelet.live

A háború 379. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők este bejelentette, hogy két katonája a 401. páncélosdandár 52. zászlóaljából elesett a Gázai övezet északi részén zajló harcokban. Halálukkal 357-re emelkedett a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

Ofir Berkovitz törzsőrmester (jobboldali kép) Modi’inből 20 éves, Elisai Young őrmester Dimonából 19 éves volt.

A két harcos a harckocsijukat eltalál páncéltörő rakéta következtében halt meg Dzsabaliában. A tank parancsnoka, egy tiszt súlyosan megsérült.


Észak Nyilai: Az izraeli légierő a nap folyamán a Hezbollah terrorszervezet számos fegyverraktárat és egy parancsnoki központját támadta Bejrút Dahieh kerületében.

A légicsapások előtt a hadsereg figyelmeztette a célpontok közelében lévő lakosokat, hogy legalább 500 méterre távolodjanak el a helyszínektől.


Szárazföldi manőver Libanonban: A 188. páncélosdandár 53. zászlóaljának egyik tisztjét súlyosan megsebesítette egy robbanó drón Dél-Libanonban, jelentette be este a hadsereg. A tisztet kórházba szállították, családját értesítették.

A 8. dandár és az elit Jahalom harcmérnöki egység csapatai a 91. hadosztály alatt célzott rajtaütéseket hajtanak végre Dél-Libanonban. A műveletek során az erők lokalizálták és lerombolták a Hezbollah négy terror-infrastruktúráját.

A csapatok terrorcélpontokat rohamoztak meg, és leromboltak több mint 50 alagút nyílást és föld alatti infrastruktúrákat, amelyeket mecsetekben, iskolákban és más polgári épületekben találtak.

Ezen túlmenően a csapatok egy lőszerraktárt lokalizáltak a Hezbollah több száz eszközével, több tucat terrorista infrastruktúrát semmisítettek meg, és számos terroristát likvidáltak.

Az erők megsemmítettek négy alagutat több mint 100 tonna robbanóanyaggal.

A megsemmisített járatok között volt az elit Radwan Erő egyik fontos földalatti főhadiszállása is, amelyben fegyverek tárolására szolgáló helységek, hosszabb tartózkodást lehetővé tevő eszközök, robogók, lakóterek, lőszerek és egyebek voltak.

A földalatti infrastruktúra közelében több tucat fegyvert találtak, köztük aknákat, páncéltörő rakétákat, légelhárító ágyúkat, gránátokat, RPG-vetőket, géppuskákat, Kalasnyikov-puskákat, lőszer és kommunikációs eszközöket.


Lesz válasz: Binjámin Netanjahu miniszterelnökhöz közelálló források szerint lesz válasz a drónra, melyet a kesszáriai villájára irányítottak. ,,Irán – aki a Hezbollah mögött áll – szintén felelős”.

Netanjahu és felesége, Szara nem voltak a villában a támadás idején.


Felvétel: A hadsereg szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy este sajtótájékoztatót tart, mely során felvételeket mutat be a szerdán likvidált Hamász-vezér Jechíje Szinwarról az október 7-i mészárlást megelőző éjszakáról.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post 2 katona elesett Gázában, támadások Libanonban first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version