SzántóGráf

Jó buli – bádogból árulják a levegőt – a balatoni és a pesti ájer kelendő – az ötlet már japán és szakállas

Lassan ocsúdunk a téli álomból. Japánban találták ki, jó húsz évvel ezelőtt a Tokiói levegő konzervet. Ma már a hozzánk látogatók választhatnak a Balatoni és a Budapesti levegő között. Nem tudom, kik vesznek, azt viszont már tudom, hogy kik árulják. Egyébként nem vagyok híve a konzerveknek, ezeket háborús időkre találták ki amikor nem vág a hentes s csak az utcán lehet kanyarítani friss lóhúst. A konzerv kaja olyan szükség megoldás. Bár a hat forintos olajos hal és a 26 forintért vesztegetett albán kagyló mély nyomokat hagyott a gasztronómiai élménytáramban.Ja és ott helyben a Vörösmarty téren három nagyot szippantottam a pesti ájerből. Jól esett. Majd egy útra elegendőt még a kocsimba is gyömöszöltem.

A sok okos turista meg veszi a drága konzervet. Remélem marad még nekünk is belőle. Itthonra.

Exit mobile version