Pécsett jártam – az Aranykacsában nemcsak szárnyas van – itt akár egy Krúdy filmet is forgathatnának
Szántó István
Nemcsak jól néz ki, de finom is. Igaz szentségtörés, Aranykacsában fűszeres tarját rendelni, kacsamájas raguval, pirított hagymával és petrezselymes burgonyával, Rám beszélték még a tejfölös uborka salátát is.A miliő a múlt század eleji. Itt minden a vendégért vanNem azért, hogy kötekedjek, de csak három decis Jókai bablevest kértem. Egy tállal kaptam. Hülye lettem volna reklamálni.A közeli pékségből még meleg kenyeret kaptam a bableveshez. Plusz egy piros pontA határainkon túl is ismert vendéglő , jó az útbaigazítás. A sétálóutcán a Lottózónál jobbra egy kis közbenHáber Tamás egy kétszáz éves vendéglős dinasztia leszármazottja. A magyar vendéglátós iparkamara tiszteletbeli elnöke. A tiszti érdemkeresztet is megkapta – az ebéd és a vacsoracsaták hőse. Pécsett mindenki ismeri.