Egyre több komoly étteremben minden fogásról egy színes fotó is szerepel az étlapon. Úgy mint a Mekiben szokás. Régi, de jó ötlet. Ugyanis valljuk be, hogy az étkezésben is vizuálisak vagyunk. Mint akár a hölgyeknél, tetőtől talpig szemrevételezzük a hódításra vágyót – a gyengébbik nem is hasonló gondósággal ügyel az apró részletekre – az étkezéskor is döntő szerep jut az esztétikának. A külső megjelenítésnek.
Tudják ezt a szakácsok is akik még a félresikerült kaját is cicomázzák. Jómagam is díjazom a tálalást. A barna mártásos csíkozást és a semmi se jó narancskarikákat vagy a nyers uborkaszeleteket amelyek inkább csak a színek harmóniáját testesítenék meg a tányéron. Vagy rossz nyelvek szerint ezek a zöld gyomok csak arra szolgálnak, hogy az adagot optikailag nagyítsák.
S akkor jöjjön néhány fotó a szakács művészet remekeiről.