Tokaj-Hegyalja legszebb furmintjait személyesen hozzák el a borászok 2020.01.07-én Miskolcra, a Furmint Február országos rendezvénysorozat keretében. Az eseménynek a Városháza Díszterme ad otthont, a borok mellé a Miskolci Gasztro Klaszter tagjai idén is különleges ételekkel készülnek. A Furmint Február rendezvénysorozatot tizenegy éve hívta életre Kézdy Dániel, borkereskedő, borszakíró és Tokaj-Hegyalja leghíresebb rajongója. A kezdeményezés országos programmá nőtte ki magát, így negyedik éve Miskolcon is ismerkedhet a borértő közönség hegyalja zászlóshajóival, a furmintokkal. A Furmint Február remek lehetőség, hogy a borokat a borászok személyesen mutathassák be, átadva a termőhely sajátosságát és a készítő üzenetét. Az idei eseményen mintegy negyven Tokaj-hegyaljai pincészet mutatkozik be, a Miskolci Gasztro Klaszter hét tagétterme pedig remek ételpárosításokkal készül, az ásványokban és savakban gazdag borok mellé. A rendezvényen bemutatkozik a Magyar Vöröskereszt Megyei Szervezetének "Tű, Cérna, Szeretet Varrodája". Az esemény ideje: 2020.02.07. 17 óra Az esemény helyszíne: Városháza Díszterem (Miskolc, Városház tér 8.)