SzántóGráf

Hatalmas izraeli zászlót helyeztek el Gázával szemben

Avi/ujkelet.live

A háború 224. napja, déli front: Hatalmas izraeli zászlót tűztek ki Gázával szemben pénteken Netiv Haaszara lakói, jelentette a KAN közszolgálati műsorszolgáltató.

A 17 méter széles és 12 méter hosszú zászlót a település nyugati sarkában, a Gázai övezet északi részén lévő Beit Hanunnal szemben helyezték el egy ötven méter magas rúdra.

Az egyik lakos szerint, ez egy szemmel látható nyilatkozat arra, hogy ,,itt maradunk.”

Reggel, röviddel 10 óra előtt megszólaltak a rakétára figyelmeztető szirénák Erez, Jad Mordechai, Karmia és Netiv Haaszara közösségekben. Sérülésről vagy kárról nem érkezett jelentés.

Harcok: Az Izraeli Védelmi Erők reggel közölte, hogy a 98. hadosztály 7. és 460. ejtőernyős dandárjai mélyítették műveleteiket az észak-gázai Dzsabalijában és kiterjesztették ,,a műveleti irányítást” a területen.

A dzsabalijai hadművelet közepette vadászrepülőgépek és drónok csapást mértek egy fegyverraktárra, és megöltek több terroristát, akik aknavetőgránátokkal lőtték a térségben lévő csapatokat.

Mindeközben a dél-gázai Rafahban a 162. hadosztály 401. páncélos dandárja egy rakétakilövő pozíciót lokalizált majd semmisített meg. A helyszínt nagy hatótávolságú rakéták kilövéséhez használták Izraelre.

Az elmúlt nap folyamán a légierő mintegy 60 célpontot támadott a Gáza-övezetben, köztük terrorcsoportok által használt épületeket, fegyverraktárakat, páncéltörő-kilövőállásokat, egyéb infrastruktúrát, valamint terroristákat.

Segélyek: A Gázának szánt humanitárius segélyt szállító teherautók ma reggel gurulnak át először egy újonnan épített amerikai úszó mólóról az övezetbe, jelentette az AP.

A szállítmány az első egy olyan műveletben, amely amerikai katonai tisztviselők várakozásai szerint akár napi 150 teherautónyi rakományig nőhet az övezet számára.

Az Egyesült Államok és a segélyszervezetek továbbra is arra figyelmeztetnek, hogy a mólóprojektet nem tekintik a szárazföldi szállítások helyettesítőjének a Gázának szükséges összes élelmiszer, víz és üzemanyag behozatalára.

The post Hatalmas izraeli zászlót helyeztek el Gázával szemben first appeared on Új Kelet online.

Exit mobile version