SzántóGráf

Terrortámadás meghiúsítása, likvidálás és fenyegetés

Avi/ujkelet.live

A háború 226. napja, Júdea és Szamária: Terrortámadást kíséreltek meg végrehajtani vasárnap délelőtt Abu Dísz közelében, jelentette a rendőrség. A terrorista az ellenőrzőponthoz érkezve előhúzott egy éles tárgyat és megpróbálta megszúrni a helyszínen állomásozó határrendészeket, akik tüzet nyitottak rá és ártalmatlanították.

Az izraeli erők körében sérülés nem történt.

A rendőrség később közölte, hogy a terrorista egy csavarhúzóval támadt az erőkre azt kiáltva, hogy ,,Allahu Akbar”.

Déli front: A 7. páncélosdandár harcosai intenzív harcokat vívnak Dzsabalija szívében, jelentette az Izraeli Védelmi Erők délután.

A 636. harci hírszerzési egység terrorsejteket azonosított és légicsapást küldött rájuk, valamint további támadásokat irányított, segítve a terepen manőverező erőket.

A harcosok rengeteg fegyvert találtak, köztük robbanóeszközöket, páncéltörő rakétákat, Kalasnyikovokat és gránátokat. A Hamász rakétatámadási képességei elleni művelet részeként az erők rakétavetőket és egy fegyvergyártó esztergagépet is lokalizáltak.

Likvidálás: A hadsereg délután közölte, hogy tegnap este a Gázai övezetben légicsapással likvidálta a Hamász terrorszervezet egyik vezető operatívját, Azmi Abu Daqqát.

A terrorista az ellátó egységben szolgált, és elősegítette a terrorizmusra szánt fegyverek és pénzeszközök transzferjét a Gázai övezetben. Likvidálását a Katonai Hírszerzés információi alapján hajtották végre.

A hadsereg továbbá megjegyezte, hogy az elmúlt nap folyamán több tucatnyi Hamász-célpontot támadtak a Gázai övezetben, köztük két ,,taktikai szintű” parancsnokot, akik arra készültek, hogy megtámadják az izraeli erőket a dél-gázai Rafah térségében.

Északi front: A szélsőjobboldali Vallásos Cionizmus párt északon tartotta frakció ülését, melyen vezetője, Becalel Szmotrich pénzügyminiszter felszólította Binjámin Netanjahu miniszterelnököt, hogy adjon ki ultimátumot a Hezbollah terrorszervezetnek.

„Nyilvános ultimátumot kell kiadni a Hezbollahnak, hogy hagyják abba a tüzelést teljes mértékben, és vonják vissza az összes erőt a Litani folyón túlra” – mondta Szmotrich.

,,Ha az ultimátum nem hoz teljes eredményt, az Izraeli Védelmi Erők támadást fog indítani a libanoni területek mélyén, hogy megvédje az északi közösségeket, beleértve a szárazföldi behatolást és a dél-libanoni térség izraeli katonai átvételét” – mondta.

„Az északon lévő [70 000 evakuált] lakosok hazaengedésenek módja egy katonai döntés pusztító támadással a Hezbollah ellen, infrastruktúrája és ereje megsemmisítésével”.

A 12-es csatornának nyilatkozó magas rangú biztonsági tiszt kijelentette: ,,Szmotrich veszélyes vonalat vezet. Izraelt sok fenyegetés fenyegeti, vajon Jement és Irakot is le fogjuk igázni?”

The post Terrortámadás meghiúsítása, likvidálás és fenyegetés first appeared on Új Kelet online.

Exit mobile version