SzántóGráf

Harcok Gázában, drónok Libanonból és terrorelhárítás

Avi/ujkelet.live

A háború 261. napja, déli front: A 162. hadosztály folytatja célzott, hírszerzési információk alapján végzett műveleteit a dél-gázai Rafahban. A 401., a Nahal, a Givati és a 12. dandárok az elmúlt nap során fegyvereket, alagút nyílásokat és földalatti infrastruktúrákat lokalizáltak.

A Givati csapatai bevetésen:

A Givati harcosai az egyik incidens során likvidáltak egy terrorsejtet, mely a közelükben tevékenykedett és veszélyt jelentett rájuk.

Alagút nyílás

A Tzabar zászlóalj területen végzett kutatásai során a harcosok egy fegyveres terroristát azonosítottak, aki veszélyt jelentett az erőkre. Egy drónnal likvidálták.

Mindeközben a 99. hadosztály Gáza középső részén, a Netzarim-folyosón folytatja a térség megtisztítását a terror-infrastruktúrától, fegyverektől és fegyveres terrorsejtektől. A Szellem-egység számos terroristát megölt közelharcokban valamint mesterlövészek és drónok bevetésével.

A légierő az elmúlt 24 órában több tucat terrorcélpontot támadott a Gázai övezetben, köztük terror-infrastruktúrákat, terroristákat és katonai épületeket.


Északi front: Az izraeli hadsereg délben elfogott egy Libanonból indított drónt Alsó-Galilea felett, Miszgav térségében. A rakétára figyelmeztető szirénákat – a libanoni határtól 25 kilométerre lévő Szaknin közelében több közösségben – a lehulló repeszek miatti aggodalomból aktiválták.

Az elfogási területen van a Rafael védelmi vállalkozó egyik nagy gyára.

A Hezbollah később azt állította, hogy számos robbanó drónt indított egy katonai bázisra Ajelet Hasahar közelében, 10 kilométerre a határtól.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy 12:05-kor és 12:12-kor számos gyanús légi célpontot azonosítottak, melyek Libanonból beléptek az izraeli légtérbe, köztük egy drónt elfogtak a légvédelmi rendszerek. A rakétára figyelmeztető szirénákat Dison térségében a lehulló repeszek miatti aggodalomból aktiválták. Több területen tüzek keletkeztek a becsapódások következtében.


Júdea és Szamária: Az izraeli biztonsági erők az éjszaka végzett terrorelhárító műveletei során letartóztattak 13 keresett palesztint Júdea és Szamária-szerte.

Kalkíliában letartóztattak egy gyanúsítottat valamint lefoglaltak több mint 70 000 sékel (6,9 millió Ft) terrorra szánt készpénzt és robbanóanyagok előállításához szükséges anyagokat.

A Ramallah melletti Szindzsil faluban a csapatok letartóztattak két keresett személyt, és találtak hat antilipot, akiket biztonságba helyezve átadtak a releváns hatóságoknak.

A letartóztatott keresett palesztinokat átadták a biztonsági szolgálatoknak kihallgatásra.

Az izraeli erők körében sérülés nem történt.


Pánik: A 12-es csatorna jelentése szerint a múlt héten drámaian megnőtt a vásárolt generátorok száma egy kijelentést követően, mely szerint Izrael nem áll készen egy igazi háborúra északon.

A Machszanei Hasmal lánc azt állítja, hogy pénteken 108 százalékos ugrásszerű növekedést tapasztalt a generátoreladásokban a szokásos péntekekhez képest. A legtöbb eladás Haifán és más északi városokban, valamint Tel-Avivban, Rison Lezionban és Asdodban történt.

Miután csütörtöki kommentjei nagy vihart kavartak, Goldstein megpróbálta csillapítani a kedélyeket, és azt nyilatkozta a KAN közszolgálati műsorszolgáltatónak: ,,Felelőtlen megjegyzéseket tettem, amelyeket nem kellett volna.”

The post Harcok Gázában, drónok Libanonból és terrorelhárítás first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version