SzántóGráf

200 rakétát és 20 drónt lőttek ki Libanonból Észak-Izraelre

Avi/ujkelet.live

A háború 272. napja: Az Izraeli Védelmi Erők becslése szerint délután kétszáz rakétát és húsz drónt indított a Hezbollah terrorszervezet Libanonból Észak-Izraelre, egy részüket a légvédelmi rendszerek illetve a vadászgépek elfogták.

Videón néhány elfogás:

A Hezbollah terrorszervezet azt állította, izraeli katonai bázisokat vett célba.

Két személy könnyebben megsérült, miközben az óvóhelyre siettek. A támadás következtében tüzek keletkeztek.

A Vaskupola elfogójának darabja az akkói bevásárlóközpont tetején csapódott be.

A hadsereg válaszul légicsapások sorozatát hajtotta végre a dél-libanoni Ramyehben és Hulában, többek között rakétavetőkét célozva.


Előzmény: A hadsereg tegnap légicsapást hajtott végre a dél-libanoni Türoszban, megölve a Hezbollah terrorszervezet egyik vezető parancsnokát, Muhammad Nimah Nasszert.

A Hezbollah három egységre osztotta fel Dél-Libanont: Naszr, Aziz és Badar. Nasszer az Aziz egységet irányította, amely a tengerparttól Bint Dzsbeil területéig terjedő régióért felelős, és a háború közepette több száz támadást hajtott végre Izrael Felső- és Nyugat-Galilea régiói ellen.

A hadsereg szerint ő a második legmagasabb rangú Hezbollah parancsnok, akit a folyamatban lévő harcok közepette megölt, miután a Naszr parancsnokát múlt hónapban likvidálta.

Nasszer 2016 óta volt az Aziz egység parancsnoka. Korábban a Hezbollah különleges erőit irányította, és számos támadásban vett részt a határon, köztük a 2006-os határokon átnyúló emberrablásban.

A likvidálást követően mintegy 100 rakétát lőttek ki Libanonból Kirjat Smonára, a Galilea-földnyelvre és a Golán-fennsík északi részére.

The post 200 rakétát és 20 drónt lőttek ki Libanonból Észak-Izraelre first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version