SzántóGráf

324, izraeli aggodalmak a Starlink gázai használata miatt

Avi/ujkelet.live

A háborús 272. napja: Az Izraeli Védelmi Erők bejelentette, hogy két katonája tegnap elesett a Gázai övezet északi részén zajló harcokban. Halálukkal 324-re emelkedett a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

Eláj Elisa Lugaszi százados Kirjat Smonáról a 7. páncélosdandár 75. zászlóaljának csapatparancsnoka 21 éves volt.

A zászlóalj három másik katonája súlyosan megsérült ugyanabban az incidensben.

Roy Miller százados Herzlijáról a Givati-dandár Rotem zászlóaljának szakaszparancsnoka 21 éves volt.

A zászlóalj másik tisztje és katonája szintén súlyosan megsérült ugyanabban az incidensben.

Északi front: Izraeli vadászgépek az éjszaka a Hezbollah terrorszervezet posztjait támadták Dél-Libanonban, köztük egy katonai épületet Chichine-ben és három terror-infrastruktúrát Blattban.

Továbbá az erők lövéseket adtak le ,,fenyegetés elhárítása” céljából Siba térségében.

Starlink: Három izraeli és egy ENSZ-tisztviselő szerint Izrael és az Egyesült Nemzetek Szervezete tárgyalásokat folytat Elon Musk SpaceX Starlinkcommunications rendszerének Gázában történő telepítéséről, annak a tervnek a részeként, amely az enklávéban tartózkodó ENSZ-segélymunkások biztonságának növelését célozza, jelentette az Axios.

Izrael attól tart, hogy a rendszer a Hamász kezébe kerülhet, és megnehezítheti az izraeli hírszerzés számára a terrorszervezet kommunikációjának megfigyelését, ami növeli a Hamász Izrael elleni összehangolt támadásainak kockázatát, közölték a tisztviselők.

Az ENSZ júniusban csökkentette gázai tevékenységét, miután a segélyszervezetek dolgozóit veszélyeztették az izraeli légicsapások valamint palesztin civilek és fegyveresek támadták meg.

Az izraeli kormány a segélyosztás felfüggesztéséről szóló ENSZ-határozatot az ENSZ vezetése által vezérelt politikai lépésnek tekintette, melynek célja, hogy növelje a nyomást Izraelre a háború befejezése érdekében, idézett a riport izraeli tisztviselőket. Az ENSZ-tisztviselők ezt privátban cáfolták.

A közelmúltbeli izraeli tisztviselőkkel folytatott megbeszélések során az ENSZ kérte a SpaceX Starlink kommunikációs rendszer telepítését gázai főhadiszállásán, közölték izraeli tisztviselők.

Izrael garanciákat kért az ENSZ-től arra vonatkozóan, hogy Gázában hol lesz telepítve a rendszer, és a terminál távolról történő letiltására, ha ellopnák. Az Egyesült Államok arra biztatta Izraelt, hogy menjen bele az ENSZ-kérésekbe, és sürgette az ENSZ-t, hogy adja meg a garanciákat az izraelieknek.

The post 324, izraeli aggodalmak a Starlink gázai használata miatt first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version