SzántóGráf

Videó: A Hamász terroristái verik a gázaiakat, mert élelmiszert „loptak”

Avi/ujkelet.live

A háború 273. napja: Az Izraeli Védelmi Erők arab nyelvű szóvivője, Avichai Adraee ezredes pénteken közzétett egy felvételt, amelyen a Hamász terrorszervezet tagjai gázaiakat vernek, és egyikük hátára a „tolvaj” szót fújják, miután állítólag élelmiszert próbáltak elvinni a Hamász raktárából.

A bántalmazást elszenvedő lakosok nyilván éhező családjuk miatti kétségbeesésükben betörtek a raktárakba, ahol a Hamász a humanitárius segélyeket rejtegeti. Nem világos, hogy pontosan hol történt az eset.

,,Az áldozatok ártatlan fiatal gázai lakosok. Azzal vádolják őket, hogy tolvajok, mert éhesek, és megpróbáltak elvenni a kegyetlen Hamász által ellopott segélyekből. Ez a Hamász, és így bánik az általa megszállt Gáza lakóival” – írta Adraee. ,,A Hamász csak a saját érdekeivel törődik, és az iráni pénzekkel, amelyeket eme szegény gázaiak rovására keres, akik évekig voltak kitéve a terrorjának. Az iráni pénz már nem volt elég neki, ezért elkezdte lopni a szegények és éhezők pénzét”.

Egy márciusi Rafah környékéről származó videón a Hamász fegyveresei láthatók a humanitárius segélyszállító teherautókon, amelyeket Gáza lakóinak szántak.

Az állam Legfelsőbb Bírósághoz benyújtott dokumentumából kiderült, hogy milyen lépéseket tett a humanitárius segélyek Gázai övezetbe történő bejuttatása érdekében. A KAN közszolgálati műsorszolgáltató egy hónappal ezelőtt bemutatta a dokumentum főbb pontjait, melyek szerint Izrael több millió liter üzemanyag és több száz segélyszállító teherautó átengedését mozdította elő a Gázai övezetbe.

A Kerem Salom átkelőn az újbóli üzembe helyezés óta 1364, Egyiptomból származó humanitárius segélyt szállító teherautó haladt át. Május közepétől Izrael a magánszektoron keresztül is engedélyezi áruk bevitelét a Gázai övezetbe. A dokumentumból az is kiderült, hogy májusban 2 165 780 liter üzemanyag ment be Gázába, és Izrael a gázai-egyiptomi határ mentén futó Philadelphi-folyosó egy bizonyos szakaszán javítási munkákat rendelt el, hogy megkönnyítse az áruk áthaladását.

https://podcasters.spotify.com/pod/show/ujkeletlive/episodes/j-Kelet-Live-Podcast—Ami-a-hten-kimaradt-e2ll4dj

The post Videó: A Hamász terroristái verik a gázaiakat, mert élelmiszert „loptak” first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version