SzántóGráf

327, 29 halott Khan Juneszben, és erősítés Szíriában

Avi/ujkelet.live

A háború 278. napja: Az Izraeli Védelmi Erők tegnap este bejelentette, hogy a 21 éves Tal Lahat főtörzsőrmester Kfar Szaváról, a Maglan kommandós egység harcosa, elesett a Gázai övezet középső részén zajló harcokban. Halálával 327-re emelkedett a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.


Déli front: Az izraeli hadsereg este közölte, hogy vizsgálja a palesztin jelentéseket több tucat halottról és sérültről a dél-gázai Khan Juneszben végrehajtott támadást követően.

A hadsereg szerint a csapás célpontja a Hamász egyik terroristája volt, aki részt vett az október 7-i mészárlásokban. Egy vadászgép precíziós lőszert használt a támadás során a terrorista ellen.

A Hamász vezette egészségügyi minisztérium 29 halottról és több mint 50 sérültről számolt be az al-Awda iskolában Khan Junesz Abaszán részén.

A hadsereg szerint az iskola, mely civileknek nyújt menedéket, közel volt a támadás helyszínéhez.


Északi front: A Golán-fennsíkot célzó rakétaesőt követően, mely két civil halálát okozta, izraeli vadászgépek a Hezbollah terrorszervezet terror-infrastruktúráját támadták Qabrikhában, ahonnan a rakétatámadást végrehajtották.

Ezen felül a vadászgépek katonai épületeket támadtak a dél-libanoni Kafr Kilában.

Az éjszaka folytatódtak a légitámadások a Hezbollah ellen. Vadászgépek megsemmisítették a Hezbollah légvédelmi rendszerének két terror-infrastruktúrájat Jantában, Libanon mélyén és a déli Brasitban.

Továbbá a vadászgépek csapást mértek a terrorszervezet fegyverraktárára a dél-libanoni Kafr Kilában.


Készültség: Egy kelet-szíriai forrás kedd este a KAN közszolgálati műsorszolgáltatónak nyilatkozva aggasztó képet rajzolt a Szíriában zajló eseményekről. Elmondása szerint az elmúlt napokban Irakból Irán-barát milíciák erősítése érkezett Szíriába.

A forrás szerint nem kizárt, hogy ezek az erősítések a milíciák felkészülési részét képezik, ha és amikor eszkalálódik az Izrael és a Hezbollah közötti hadjárat Libanonban.

Ugyanez a forrás arra figyelmeztetett, hogy míg Izrael a Hezbollah terrorszervezettel van elfoglalva Libanonban, addig az Irán-barát milíciák Szíriában ezt kihasználják, hogy megvessék lábukat a terepen és megerősítsék magukat. Ezzel kapcsolatban, megvannak még a Hezbollah dandárjai Szíriában, amelyeket a terrorszervezet vezetője, Hasszán Naszrallah szintén bevethet, ha úgy adódik.

The post 327, 29 halott Khan Juneszben, és erősítés Szíriában first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version