SzántóGráf

Rakétázás Gázából és 1 alagút megsemmisítése, és Netanjahu-Trump találkozó

Avi/ujkelet.live

Frissítés alatt

A háború 294. napja, déli front: Három rakétát lőttek ki késő délután a Gázai övezetből Askelonra. Egy lövedéket elfogott a Vaskupola rakétavédelmi rendszer, a többi nyílt területeken landolt. Sérülés nem történt.

A támadásért a Palesztin Iszlám Dzsihád terrorszervezet vállalta a felelősséget.


Harcok: Az elmúlt nap során a Gázai Hadosztály Északi Dandár célzott rajtaütéseket hajtott végre Beit Chanunban.

A csapatok a hadosztály és az elit Jahalom harcmérnökeivel együttműködve lerombolták a Hamász terrorszervezet egyik támadó alagútját Beit Lahiában. A járat több mint egy kilométer hosszú volt és a negyed szívéből indult. Az alagútban fegyvereket, páncéltörő rakétákat, áramforrást és eszközöket találtak a terroristák hosszú távú tartózkodásához.

Beit Chanunban az erők olyan területeken vannak bevetve, amiket a Hamász terrorszervezet az izraeli katonák elleni terrortevékenységeihez használ. A csapatok páncéltörő rakétaindítókat, becsapdázott épületeket és egyéb terror-infrastruktúrákat romboltak le.


Helyzet: Herci Halevi vezérkari főnök tegnap a dél-gázai Khan Juneszben a tiszteknek azt mondta, a hadsereg azon dolgozik, hogy nyomást gyakoroljon a Hamász terrorszervezetre, hogy ,,jó feltételeket” teremtsen a túszok szabadulását eredményező tűzszüneti megállapodáshoz.

,,A túszalku olyasvalami, amit erőltetünk, hogy elérjük és jó feltételeket teremtsünk, ami rendkívül fontos feladat. Ez egy meghatározott háborús cél: számunkra nem szükséges meghatározni. Ez alapvető erkölcsi kérdés” mondta.

Balról jobbra: Herci Halevi vezérkari és Dan Goldfuss dandártábornok, a 98. hadosztály parancsnoka

Halevi szerint az izraeli hadsereg nem hagyja abba a Hamász elleni küzdelmet, ,,amíg haza nem hozzuk a túszokat”, és ,,amíg le nem szereljük a terrorcsoport utolsó zászlóalját, az utolsó századot”.


Találkozó: Binjámin Netanjahu miniszterelnök és felesége, Szara pénteken Mar a-Lagóban találkozott a republikánus elnök-jelölttel, Donald Trumppal. Ez volt az első találkozásuk a 2020-as választások elvesztése óta.

Netanjahu tegnap találkozott Joe Biden elnökkel és Kamala Harris alelnökkel.

Csütörtök reggel, néhány órával Netanjahu Harris-szel való találkozása előtt Trump azt nyilatkozta a Fox Newsnak, hogy Izraelnek a lehető leghamarabb véget kell vetnie a gázai háborúnak, és haza kell hoznia a túszokat.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post Rakétázás Gázából és 1 alagút megsemmisítése, és Netanjahu-Trump találkozó first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version