SzántóGráf

Madzsdal Samsz: Volt, akit a cipőjéről azonosítottak és volt akit mentős apja

Avi/ujkelet.live

A háború 297. napja: Sokkolta a lakókat az észak-goláni drúz Madzsdal Samszot ért súlyos katasztrófa, miután a Hezbollah terrorszervezet rakétája a futballpályán csapódott be, megölve tizenkét gyereket és tinédzsert, valamint megsebesítve több mint negyven személyt.

Az áldozatok: Alma Ajman Fakher Eldin (11), Milar Muadad Alsa’ar (10), Vineesz Adham Alszafadi (11), Iszeel Nasa’at Ajub (12), Jazan Najeif Abu Szale (12), Johnny Wadeea Ibrahim (13), Ameer Rabeea Abu Szale (16), Nadzsi Taher Alhalabi (11), Fadzser Laith Abu Szaleh (16), Hazem Akram Abu Szaleh (15) és Nathem Fakher Szaeb (16). Dzsuevara Ibrahimot (11), akit szombat este óta eltűntként tartottak számon, hivatalosan csak tegnap este azonosították, több mint 30 órával a katasztrófa után. A rendőrség közölte, hogy a becsapódás helyszínén talált új leletek megerősítették a fiú halálát.

A Ynet hírportál szerint Dzsuevara Ibrahim azonosítására irányuló erőfeszítések részeként a Régészeti Hatóság hét régészének és egy antropológusnak kellett volna megérkeznie a futballpályára reggel, azzal a céllal, hogy részt vegyenek a bonyolult azonosítási folyamatban. Ezek a csapatok dolgoztak olyan polgárok azonosításán, akiknek nyoma veszett a Hamász terrorszervezet dél-izraeli közösségekben végrehajtott október 7-i mészárlása során.

Az egyik helyi önkormányzati dolgozó, aki a becsapódás helyszínén tartózkodott, tegnap, a fiú halálának bejelentése előtt azt nyilatkozta a Ynetnek, hogy ,,a rakéta valószínűleg közvetlenül érte. A futballedző azt mondta, hogy biztosan együtt volt a gyerekcsoporttal, akik megsérültek.”

Hasszán Fakher Eldin, Alma nagybátyja elmondta, hogy az anyja a cipőjéről ismerte fel a lányt a támadás helyszínén. „Ma eltemettünk egy lányt, aki nagyon kedves volt számunkra, ez rettenetesen szomorú. Alma okos, sportos és szorgalmas lány volt. Hatodikba ment volna, egy kedves lány. Nagyon büszke vagyok rá az elért eredményeire és csodálatos személyiségére. Korán távozott egy szörnyű tragédiában”.

Milar Muadad Alsa’ar egy qadon ült a becsapódás pillanatában, újraélesztést végeztek rajta a helyszínen, de végül kénytelenek voltak halottnak nyilvánítani. Vineesz Adham Alszafadi mentős édesapja érkezett elsőként a helyszínre, és ott azonosította lánya holttestét.

Fadzser Laith Abu Szaleh édesapja reggel nyilatkozott a KAN közrádióban. Abu Szalehnek van egy üzlete a futballpálya közelében, így az elsők között volt, aki megérkezett a helyszínre. ,,A pályára mentem, miután riasztás volt, és néhány másodperc múlva becsapódás történt. Tudtam, hogy a fiam ott van. Láttam a helyszínt, emberek voltak darabokban.”

Fadzser apja elmondta, hogy miután odaért, és meglátta a szörnyűséges látványt, elkezdte keresni a fiát vagy valakit, aki megmenthető. Abu Szaleh megtalálta fiát és unokaöccsét: ,,Fadzsarnak volt pulzusa, az unokaöcsém már nem élt, amikor megérkeztem. Fadzsar nem válaszolt, csak a fejét mozgatta.”

Fadzsar életét megpróbálták megmenteni, a helyi klinikáról helikopterrel készültek kórházba szállítani. ,,Félúton felhívott a háziorvosunk, és azt mondta, hogy menjek vissza, így megértettem, mi történt.”

Fadzsarról mesélve: ,,Tanult, tehetséges gyerek volt, mindennap sportolt, focizott. Az volt az álma, hogy mérnök legyen. Jó jegyeket akart szerezni, és be akart jutni a Technionba.”

The post Madzsdal Samsz: Volt, akit a cipőjéről azonosítottak és volt akit mentős apja first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version