SzántóGráf

341, nagyszabású terrorelhárító művelet indult Júdea és Szamáriában

Avi/ujkelet.live

A háború 327. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők szerda reggel bejelentette, hogy a 19 éves Amit Friedman törzsőrmester Or Jehudából, a Nahal-dandár 932. zászlóaljának harcosa tegnap elesett a Gázai övezet déli részén zajló harcokban. Halálával 341-re nőtt a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.


Északi front: Izraeli vadászgépek tegnap csapást mértek a Hezbollah egyik terrorsejtjére a dél-libanoni Odaisszében, miután a 91. hadosztály azonosította tevékenységüket egy katonai épületben.

Továbbá a tüzérség a dél-libanoni Siba és Jarine térségét támadta.

A tegnap 19:26-kor Felső-Galileában aktiválódott drón behatolásra figyelmeztetés kapcsán a hadsereg közölte, hogy ,,egy gyanús légi célpontot” azonosított Libanonból belépni, mely Beit Hillel területén csapódott be. A támadás következtében egy izraeli harcos könnyebben megsérült, kórházba szállították, családját értesítették.


Júdea és Szamária: Az izraeli biztonsági erők az éjszaka nagyszabású terrorelhárító műveletet indítottak, elsősorban Tulkarem térségére fókuszálva, de Dzseninben és a Far’a menekülttáborban is tevékenykednek. A hadművelet várhatóan napokig eltart.

A palesztinok szerint a letartóztatások mellett, az izraeli erőkkel való összecsapások során két terroristát megöltek Dzseninben, míg másik hármat drónnal egy közeli faluban. Négy másikat szintén drónnal megöltek Far’aban. Továbbá összecsapásokról számoltak be a sechemi menekülttáborban is.

Az izraeli hadsereg reggel megosztott egy hétfői videót a Tulkarem melletti Nur Samsz menekülttáborban végrehajtott dróncsapásról, mely helyi terrorcsoportok parancsnoki helységét célozta. A létesítményt a terroristák terrortevékenységek irányításához használták a térségben valamint hogy kárt okozzanak a területen bevetett izraeli erőkben.

A légicsapásban meghalt öt terrorista, köztük az egyik, Dzsibril Dzsibril a Hamász tagja, aki novemberben szabadult a Hamásszal kötött tűzszünet során, amikor a túszok szabadulásáért cserébe Izrael terroristákat engedett ki a börtönökből. A likvidáltak között volt még Adnan Dzsaber egy bombagyártó, valamint Mahand Qarawi és Mohammed Juszef.

The post 341, nagyszabású terrorelhárító művelet indult Júdea és Szamáriában first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version