SzántóGráf

Likvidálták Marciano őrét, 40 rakéta Libanonból és terrorelhárítás

Avi/ujkelet.live

A háború 342. napja, déli front: A Hamász két terroristáját, akik részt vettek az október 7-i terrortámadásban, és egyikük egy túsz őrzésében is érintett volt, likvidálták a Gázai övezetben, közölte az Izraeli Védelmi Erők tegnap este.

Múlt szerdán Abdullah Abu Riala, a Hamász Sati zászlóaljának egyik tagja Gazavárosában meghalt egy dróntámadásban. Abu Riala részt vett az október 7-i mészárlásban, és később egyike volt azoknak, akik Noa Marciano szakaszvezető őrzéséért feleltek.

Marcianót, akit október 7-én raboltak el, később a Hamász megölte a Sifa Kórházban. Holttestét a hadsereg novemberben találta meg.

Egy különálló dróntámadás megölte Ajman Khaled Ahmed Abu al-Jahnit, aki a Hamász elit Nukba erőinek tagja volt, és részt vett az Erez átkelő megtámadásában az október 7-i támadás során.


Északi front: Tegnap este körülbelül negyven rakétát lőttek ki Libanonból Észak-Izraelre.

Harmincat Arab al-Aramséra míg tízet Matatra. A lövedékek többsége nyílt területeken landolt, de Matatban becsapódások is voltak. Sérülés nem történt.

Összesen több mint száz rakétát lőttek ki a nap folyamán Libanonból. A Hamász libanoni szárnya vállalta a felelősséget a korábban Nyugat-Galileára küldött harminc rakétáért, azt állítva, hogy egy katonai bázist vett célba.

Izraeli vadászgépekek tegnap a Hezbollah terrorszervezet katonai infrastruktúráit támadták a dél-libanoni Khraibehben. Továbbá csapást mértek egy rakétaindítóra a dél-libanoni Ajta as-Sabban, valamint katonai épületeket támadták Ajta as-Sabban és Marwahinban.


Júdea és Szamária: Tegnap este az izraeli hadsereg dróncsapást mért egy autóra Tulkaremben, a folyamatban lévő terrorelhárító művelete közepette.

Éjszaka az izraeli biztonsági erők letartóztattak egy keresett palesztint Halhul kórházában, aki múlt hónapban megsebesült egy autóbombás kísérletben.

A rendőrség elit Jamam terrorelhárító egységének tagjai és a Sabak belbiztonsági szolgálat az éjszaka razziát tartott a Hebron melletti kórházban az izraeli hadsereggel közös akció keretében. Palesztin szemtanúk szerint a kórházba bevonuló erők nőknek álcázták magukat.

A Sabak szerint az őrizetbe vett gyanúsított részt vett egy autóbombás terrortámadásban, mely augusztus 13-án történt Halhulban, és a robbanásban ő is megsérült.

The post Likvidálták Marciano őrét, 40 rakéta Libanonból és terrorelhárítás first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version