SzántóGráf

A rakétázás után kiürítés Gázában és támadások Libanonban

Avi/ujkelet.live

A háború 344. napja, déli front: Szombat délután két rakétát lőttek ki a Gázai övezet északi részéről Askelonra. Az egyiket elfogta a Vaskupola, a másik a tengerben landolt. Sérülés nem történt.

A rakétatámadást követően az Izraeli Védelmi Erők felszólította Beit Lahija lakóit, hogy távozzanak a humanitárius zónába.

A hadsereg arab nyelvű szóvivője, Avichai Adraee ezredes a felhíváshoz csatolt egy térképet a kiürítendő negyedekről. ,,A kijelölt terület veszélyes harci övezetnek minősül. Megerősítjük, hogy a kiürítés nem érinti a területen található egészségügyi létesítményeket”.


Támadásban: Vadászgépek szombaton a hírszerző szolgálatok irányításával csapást mértek a Hamász terrorszervezet által használt két épületre Gázaváros Radwan sejk negyedében. A helyszín egy iskola közelében volt, mely lakóhelyüket elhagyni kényszerült palesztinok menedékhelyéül szolgál.

A hadsereg szerint az épületeket a Hamász terroristái használták különféle támadásokhoz és fegyverek gyártásához.

A hadsereg cáfolta a palesztin riportokat, amely szerint a csapás egy üzemanyag-létesítményt célzott volna a környéken, a Dar al-Arqam iskola közelében.

A Hamász által irányított polgárvédelem jelentése szerint öten haltak meg a támadásban.

Az izraeli hadsereg hangsúlyozta, hogy intézkedéseket tett, hogy csökkentse a civilek bántódásának kockázatát, beleértve a légi megfigyelést és precíziós lőszerek használatát.


Északi front: Izraeli vadászgépek a nap folyamán a Hezbollah terrorszervezethez köthető célpontokat támadtak.

A célpontok között volt egy katonai épület benne terroristákkal és egy további a dél-libanoni Blidában.

A tüzérség pedig a dél-libanoni Ajta as-Sab térségét támadta.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post A rakétázás után kiürítés Gázában és támadások Libanonban first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version