SzántóGráf

Likvidálás Gázában és Libanonban, a jordánok és büntetés

Avi/ujkelet.live

A háború 347. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők tegnap a hírszerző szolgálatok irányításával drónnal likvidálta Ahmed Ajes Szalama al-Hasas terroristát a dél-gázai Khan Juneszben, a humanitárius zóna területén. Al-Hasas a Palesztin Iszlám Dzsihád terrorszervezet rakéta egységéért volt felelős Rafah térségében.

A hadsereg szerint al-Hasas fontos tudásforrás volt a rakéta egységben, a háború során ő volt a felelős a humanitárius zónából Izraelt célzó támadásokért.

A likvidálás előtt a hadsereg számos intézkedést tett, hogy csökkentse a civilek bántódásának kockázatát, beleértve a légi megfigyelést és precíziós lőszerek használatát.


Északi front: Az izraeli hadsereg délután közölte, hogy az erők azonosították a Hezbollah terroristáit egy épületben tevékenykedni a dél-libanoni Blidában.

Izraeli vadászgépek nem sokkal később csapást mértek az épületre, likvidálva a benne tartózkodó három terroristát.

A támadást követően több hullámban aktiválódtak az ellenséges drónok behatolására figyelmeztetés a határ közeli izraeli közösségekben. Az izraeli hadsereg még nem nyilatkozott.


Jordánok: Izrael tegnap kiadta Jordániának a terrorista holttestét, aki a múlt héten lövöldözős terrortámadást követett el az Allenby átkelőnél az izraeli-jordániai határon, megölve három izraelit.

A terrortámadást követően az izraeli biztonsági tisztviselők a politikai körnél késleltették a terrorista holttestének kiadatását, de a királyságban zajló viharos tüntetések nyomán jordániai magas rangú kormány és katonai tisztviselők erős nyomására Izraelben úgy döntöttek, hogy a terrorista holttestét visszaszolgáltatják.

A terrorista temetése

Egy magas rangú biztonsági tisztviselő azt nyilatkozta a KAN közszolgálati műsorszolgáltatónak, hogy a palesztin terroristák holttesteivel ellentétben, amelyeknek értéke van például a túszok szabadon engedésére irányuló megállapodásoknál, a jordán terrorista holttestének nincs jelentősége a jövőre nézve, ezért úgy döntöttek, hogy visszaküldik a holttestet az Izrael és Jordánia közötti biztonsági kapcsolatok minőségének megőrzése érdekében.


Büntetés: A Kfír-dandár harcosát négy hónapra kivonták a harci szolgálatból, miután kővel dobott meg egy palesztin járművet, jelentette a KAN tegnap.

A katona azt állította, hogy a jármű felgyorsított az irányába. A hadsereg közölte: ,,Az incidens első jelentése hamis volt. A követ eldobó katona nem volt életveszélyben. Az Izraeli Védelmi Erők támogatja harcosait, hogy reagáljanak a terrorcselekményekre és elhárítsák a fenyegetést. A vizsgálat után megállapítást nyert – ez nem ilyen esemény volt.”

Az incidenst követően a palesztin folytatta útját a közeli ellenőrzőponthoz, ahol panaszt nyújtott be az erőknél. A szóban forgó harcos parancsnokát szintén eltávolították posztjáról.

The post Likvidálás Gázában és Libanonban, a jordánok és büntetés first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version