SzántóGráf

4 katona elesett Gázában, további infók a csipogók felrobbanásáról

Avi/ujkelet.live

A háború 348. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők reggel bejelentette, hogy négy katonája tegnap elesett a dél-gázai Rafahban zajló harcokban. Halálukkal 348-ra emelkedett a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

Daniel Mimon százados Moresetből a Givati-dandár Saked-zászlóaljának egyik parancsnok-helyettese, 23 éves volt. Agam Naim törzsőrmester Mismarotból a 401. páncélosdandár 52. zászlóaljának mentőse, 20 éves volt. Naim az első harcosnő, aki elesett az offenzíva során. Amit Bakri törzsőrmester Josiviából a Givati-dandár Saked-zászlóaljának harcosa, 21 éves volt. Dotan Simon törzsőrmester Elazarból, a Givati-dandár Saked-zászlóaljának harcosa, 21 éves volt.

Ugyanebben az incidensben egy tiszt és két másik katona súlyosan megsérült, további kettő pedig közepesen súlyos sérüléseket szenvedett.

Egy másik incidensben a Givati felderítő egység tisztje súlyosan megsérült RPG-tűz következtében Rafahban.


Libanon: Izrael úgy döntött, hogy kedden felrobbantja a Hezbollah tagjai által Libanonban és Szíriában használt személyhívókat, mert aggodódott, hogy a terrorszervezet felfedi titkos műveletét, idézett a Walla hírportál három amerikai tisztviselőt.

A támadásra az Izrael és a Hezbollah terrorszervezet közötti feszültség fokozódása közepette került sor. Az Egyesült Államok tisztviselői nagyon aggódnak, hogy a helyzet totális háborúba fordul.

A Hezbollah megtorlást ígért a személyhívós támadásért, amelyben kilencen meghaltak, köztük egy gyerek, valamint 3000 személy megsebesült. Október 8 óta a Hezbollah 453 tagját vesztette el az izraeli támadások következtében.

A Moszad kémügynökség robbanóanyagokat helyezett el a Hezbollah által importált 5000 személyhívóba hónapokkal a keddi detonációk előtt, idézett egy magas rangú libanoni biztonsági forrást és egy másik forrást a Reuters.

Egy volt izraeli tisztviselő, aki ismeri a hadművelet részleteit, azt mondta a Wallának, hogy az izraeli titkosszolgálatok azt tervezték, hogy a Hezbollah soraiba „ültetett” becsapdázott személyhívókat meglepetésszerű nyitócsapásként használják fel egy totális háborúban, hogy megpróbálják megbénítani a Hezbollahot.

Amikor Biden elnök vezető tanácsadója, Amos Hochstein hétfőn Izraelbe látogatott, Netanjahu, Joáv Gallant védelmi miniszter és más magas rangú tisztviselők órákig tartó biztonsági egyeztetéseket folytattak a művelet esetleges lebukásával kapcsolatban.

Izraeli és amerikai tisztviselők szerint a Hezbollah komoly támadást indíthat Izrael ellen bosszúból, vagy rövid távon elrettentheti az a lehetőség, hogy további biztonsági behatolások történhetnek, amelyekről nem tud, és amelyeket Izrael kihasználhat.

The post 4 katona elesett Gázában, további infók a csipogók felrobbanásáról first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version