SzántóGráf

A légierő folytatja a támadásait Libanonban, a Hezbollah pedig a rakétázást

Avi/ujkelet.live

A háború 352. napja, északi front: Az izraeli légierő tegnap csapást mért a Hezbollah terrorszervezet kétszázkilencven célpontjára, köztük több ezer rakétaindító csőre valamint terror-infrastruktúrákra Dél-Libanonban.

Az éjszaka további száztíz célpontot támadtak, köztük rakétavetőket és katonai infrastruktúrákat Dél-Libanonban.

A légierő reggel újabb támadást hajtott végre.

A hadsereg továbbá közölte, hogy a Hezbollah elleni harcok fokozódása közepette lemondta a mára tervezett sorozási napot. Azok az újoncok, akiknek vasárnap kellett volna megjelenniük a toborzó irodában, új időpontot kapnak.

Az északi fronton kialakult helyzet miatt a magas szintű biztonsági kabinet mai ülését elhalasztották. A rendes kabinet ülésére délben kerül sor.


Változás: A Polgárvédelmi Parancsnokság az éjszaka frissítette a korlátozásokat Észak-Izraelben a Hezbollah rakétatámadásait követően.

A friss irányelvek szerint a Golán-fennsíkon, Galileában, a Haifa-öböl térségében és az északi völgyekben semmilyen oktatási tevékenységet nem tartanak.

Az összejövetelek a szabadban tíz, míg beltérben száz főre vannak korlátozva.

A munkahelyeken a megjelenés akkor lehetséges, ha megfelelő menedékhely van a közelben és időben elérhető.


A Hezbollah válasza: A Hezbollah terrorszervezet az éjszaka és reggel több hullámban rakétákat lőtt ki Észak-Izraelre.

Három hullámban összesen huszonnégyet küldött a Jezreel-völgyre, melyek többségét elfogták a légvédelmi rendszerek. Egy tehenészet megrongálódott, és több állat elpusztult.

A terrorszervezet azt állította, hogy a Ramat David légibázist támadta, mintegy 50 kilométerre a libanoni határtól.

Miközben a Hezbollah újabb és újabb támadást indított a Jezreel-völgy felé, aktiválódtak az ellenséges drónok behatolására figyelmeztető jelzések a Golán-fennsík déli részén. Az Irakból küldött drónokat a légvédelmi rendszerek elfogták.

Elfogások Názáret térségében:

Az Izraeli Védelmi Erők szerint reggel körülbelül nyolcvanöt rakétát lőtt ki a Hezbollah. Számos becsapódásról számoltak be Alsó-Galileában és Krajot területén. A Magen David Adom mentőszolgálat három sérültet látott el, akik könnyeben megsérültek egy rakéta becsapódása következtében. Sokak szorultak segítségre szorongás miatt illetve mert az óvóhelyre sietve elestek.

Reggel egy ,,kelet” felől Izraelbe tartó drónt fogtak el a légvédelmi rendszerek. A szirénák aktiválódtak az Eilat melletti Be’er Ora közösségben. A drón nem lépett be az izraeli légtérbe.

Kirjat Bialik rakétatámadás után:

A Haifa melletti Kirjat Bialikban három személy megsérült egy rakéta becsapódása következtében. Egy hetvenes éveiben járó férfi állapota közepesen súlyos, míg egy hetvenes éveiben járó férfi és egy tizenhat éves lány könnyebb sérüléseket szenvedett. A Ramban kórházba szállították őket.

A Hezbollah egyik rakétája egy lakóházban csapódott Moresetben. Sérülés nem történt.

A Hezbollah vállalta a felelősséget a reggeli Krajot területét célzó támadásokért, azt állítva, hogy a Rafael védelmi vállalat egyik létesítményet vette célba.

A rendőrség reggel közölte, hogy egy tizenhét éves fiatal meghalt egy közlekedési balesetben Észak-Izraelben, egy libanoni rakétatámadás során.

A baleset Ramat Jisáj közelében történt, amikor a sofőr letért az útról és falnak ütközött. Egy utas meghalt, hárman megsérültek.

A rendőrség szerint a baleset a rakétára figyelmeztető szirénák megszólalása közben történt, és úgy vélik, hogy a sofőr pánikba esett, és elvesztette uralmát a jármű felett.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post A légierő folytatja a támadásait Libanonban, a Hezbollah pedig a rakétázást first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version