SzántóGráf

Hagari előzetes figyelmeztetést adott ki a Beqaa-völgy lakosainak is

Avi/ujkelet.live

A háború 353. napja, északi front: Az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy délutáni sajtótájékoztatóján figyelmeztetést adott ki a libanoni Beqaa-völgyben élő civileknek, felszólítva őket, hogy meneküljenek az olyan épületekből, ahol a Hezbollah terrorszervezet fegyvereket tárol.

Az Al-Dzsadid, az MTV és az LBC libanoni csatornák, melyek nem kötődnek a Hezbollah terrorszervezethez, közvetítették Hagari nyilatkozatát.

,,Arra készülünk, hogy a közeljövőben csapást mérünk terrorcélpontokra a Beqaa-völgyben. A Hezbollah stratégiai fegyvereket tárol ott, polgári épületekben, a lakosságot pedig élő pajzsként használja, és tudatosan veszélybe sodorja” – mondta Hagari.

,,Figyelmeztetem a libanoni lakosokat a Beqaa-völgy falvaiban, ez egy külön figyelmeztetés a Beqaa-völgy lakóinak. Azok a lakosok, akik olyan épületek közelében vagy olyan otthonokban vannak, ahol rakétákat és fegyvereket tárolnak, azonnal távolodjanak el tőlük!”

Mindeközben légicsapások Szidonban:

A Beqaa-völgy lakói „láthatják, milyen akciókat hajtunk végre Dél-Libanonban” ma. ,,A Hezbollah ezeket a fegyvereket Izrael területére kívánja irányítani, és mi ezt nem fogjuk hagyni”.

A dél-libanoni csapásokról, amelyek eddig mintegy 300, a Hezbollah által használt helyszínt vettek célba, Hagari azt mondta, hogy az izraeli légierő által ma célba vett ,,minden otthont” a Hezbollah fegyverek tárolására használta.

A hadsereg felvételeket közölt azokról a másodlagos robbanásokról, amelyeket egy épületre mért izraeli légicsapás után láttak a dél-libanoni Dzsabal al-Botmban, amelyet a Hezbollah fegyverek tárolására használt:

,,Minden otthonban, amelyre csapást mértünk, rakéták és drónok voltak, amelyek célja izraeli civilek megölése volt” – mondta Hagari.

A hadsereg arab nyelvű szóvivője Avichai Adraee ezredes a Beqaa-völgy lakóinak küldött üzenetében közölte, hogy a civileknek két órájuk van távozni, mielőtt a hadsereg megindítja a légicsapásokat.

,,Ha egy Hezbollah fegyvereket tartalmazó házban vagy annak közelében tartózkodsz, két órán belül a falutól legalább 1000 méteres távolságra kell menned, vagy menj a közeli központi iskolába, és további értesítésig ne térj vissza” – írta Adraee X-en.

A L’orient-le Jour libanoni újság arról számol be, hogy a Hezbollah tagjai házról házra járnak a dél-libanoni Nabatiehben, és arra utasítják a lakosokat, hogy hagyják el otthonaikat.

A libanoni egészségügyi minisztérium szerint száznyolcvankét halottja és hétszázhuszonhét sérültje van az izraeli támadásoknak.

The post Hagari előzetes figyelmeztetést adott ki a Beqaa-völgy lakosainak is first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version