SzántóGráf

Légicsapás Bejrútban, a célpont a Hezbollah rakéta egységének parancsnoka

Avi/ujkelet.live

A háború 354. napja, Észak Nyilai: Az Izraeli Védelmi Erők délután közölte, hogy célzott légicsapást hajt végre Bejrútban.

Védelmi források az izraeli médiának azt nyilatkozták, hogy a célpont Bejrút Dahieh kerületében a Hezbollah terrorszervezet rakéta egységének a parancsnoka volt.

A ibanoni Al-Dzsadid öt halottról és tizenegy sérültről számolt be.


Harmadik kör: Az izraeli hadsereg délután befejezte harmadik kör légicsapását a Hezbollah ellen Libanonban. A célpontok között olyan épületek voltak, melyeket a Hezbollah fegyverek tárolására használt valamint egyéb katonai infrastruktúrák.

A művelet során drónnal megsemmítették a rakétakilövőt, mellyel öt rakétát lőttek ki a Karmel-hegyre. A lövedékek egy részét elfogták a légvédelmi rendszerek, az egyik elfogó darabjai könnyebben megsebesítettek egy tartalékos katonát az Eljakim-csomópontnál.

Továbbá a légvédelem elfogott egy drónt, mely Libanonból belépett Nyugat-Galilea területére. Sérülés nem történt. Röviddel később öt rakétát lőttek ki ugyanerre a területre, a légvédelmi rendszerek elfogták egy részüket, de voltak becsapódások.

A likvidálási kísérlet után aktiválódtak a szirénák Cfáton és környékén. Sérülésről nem érkezett jelentés.


Adatok: Az elmúlt nap során a légierő vadászrepülő századai több száz bevetést hajtottak végre Libanonban, a fenyegetések elhárítása és a Hezbollah terrorszervezet képességeinek károsítását érdekében, és mintegy 2000 lőszert dobtak le körülbelül 1500 terrorista infrastruktúrára Dél-Libanonban valamint az ország mélyén.


Folytatása következik: Az izraeli hadsereg vezérkari főnöke, Herci Halevi altábornagy a ma reggeli helyzetértékelés végén kijelentette, hogy a Hezbollahnak nem jár szünet, és a hadsereg fel fogja gyorsítani a libanoni terrorcsoport elleni akcióit.

,,Nem szabad szünetet adni a Hezbollahnak. Teljes erőnkkel folytatnunk kell a munkát” – mondta a hadsereg nyilatkozata szerint. ,,Ma felgyorsítjuk a támadó hadműveleteket, és megerősítjük az összes egységet. A helyzet folyamatos intenzív fellépést igényel minden fronton”.

The post Légicsapás Bejrútban, a célpont a Hezbollah rakéta egységének parancsnoka first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version