SzántóGráf

Hivatalos: Naszrallah halott

Avi/ujkelet.live

Észak Nyilai: Az Izraeli Védelmi Erők reggel bejelentette, hogy a Hezbollah terrorszervezet vezetője, Hasszán Naszrallah meghalt a tegnap Bejrútban végrehajtott izraeli légicsapásban.

Naszrallah mellett a Déli Front parancsnoka, Ali Karaki is meghalt, más parancsokkal együtt.

Az izraeli légierő péntek este csapást mért a Hezbollah terrorszervezet polgári épületek alatti központi főhadiszállására Bejrútban, Dahieh szívében.

,,A csapást akkor hajtották végre, amikor a Hezbollah legfelső katonai parancsnokai a főhadiszállásukon tartózkodtak, és részt vettek az Izrael Állam polgárai elleni terrortevékenységek összehangolásában” – közölte a hadsereg.

A terrorista Naszrallah 32 éves hivatali ideje alatt a Hezbollah terrorszervezet vezetőjeként felelős volt számos izraeli állampolgár és katona meggyilkolásáért, valamint több ezer világszerte és Izrael Állam elleni terrorcselekmény megtervezéséért és végrehajtásáért.

Naszrallah volt a fő döntéshozó és egyedüli jóváhagyója a stratégiai döntéseknek, sőt esetenként taktikai döntéseknek is a szervezetben.

,,A Hezbollah terrorszervezet és vezetője, Hasszán Naszrallah október 8-án csatlakozott az Izrael Állam elleni háborúhoz. A Hezbollah azóta folytatja Izrael Állam polgárai elleni támadásait, és eszkalációba sodorta Libanon államot és az egész régiót.

Az Izraeli Védelmi Erők továbbra is csapást mér mindenkire, aki terrorizmust hirdet és részt vesz benne Izrael Állam állampolgárai ellen” – olvasható a hadsereg nyilatkozatában.

Az izraeli hadsereg vezérkari főnöke, Herci Halevi altábornagy Naszrallah meggyilkolása után azt mondta, Izrael mindenkit elér, aki fenyegeti az országot és polgárait.

,,Az eszköztár még nem merült ki. Az üzenet egyszerű, mindenki, aki Izrael Állam polgárait fenyegeti, tudni fogjuk, hogyan juthatunk el hozzájuk” – mondta.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post Hivatalos: Naszrallah halott first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version