SzántóGráf

Megcsináltuk – a második miskolci zsidó sólet fesztivál is teltházas volt – Markovics Zsolt főrabbi énekelt a vendégeink meg csápoltak – kevesellték a flódnit –

Ilyen sem volt – vonatoztunk a zsinagóga újonnan készült kövezetén

Ez is megvolt.

Hosszas töprengés után úgy döntöttük az idén is megrendezzük a Miskolci Sólet fesztivált, a tavalyi első után, a másodikat. Hogy miért gondolkodtunk, csak azért mert a tavalyi támogatóink elpártoltak tőlünk. A zsidó múzeum baráti körének tagjai viszont nagyon kapacitáltak, hogy az idén is legyen. Mivel hamarosan beköszönt a zsidó újév és az őszi ünnep követik egymást ezért most vasárnapra szerveztük a csólentos, flódnis majálist. Imádkoztunk legyen kegyes hozzánk az időjárás , ha hideg is van ne ázzunk. Mint írtam , a tavalyinál rosszabbul ne sikerüljön, az égiek meghallgattak. A képek magukért beszélnek.  Teltház volt és jó ötletnek bizonyult az előrendelés, akik a babhoz flódnit is kértek megkapták. Sajnálom azokat akiknek nem jutott a finom zsidó sűteményből.  Fontolgatom, hogyan kárpótoljuk azokat akik e miatt csalódtak. A sólet mennyiségét jól bekalibráltuk és a nekünk dolgozó szakácsok – a vendégeink szerint – most is kitettek magukért.

A Klezmer Color zenekar Markovics Zsolt főrabbival csodálatosan jó hangulatot teremtett. Ki tudja mikor lesz ismét ilyen klezmer zenés vonatozás a zsinagóga udvarán mint most volt. Zsolt főrabbi úr megénekeltette vendégeinket öröm volt látni ahogyan a velem egykorú fiatalok teljes erőbedobással csápoltak. A múlt évhez képest sok új látogatónk volt, ők kérdezgették hogyan értesülhetnek a rendezvényeinkről. Majd feliratkoztak a hírlevelünnkre a a zsidó múzeumban ahol ma is félszázan tekintették meg a tárlatot és a felújításra váró zsinagógánkat. Ezúttal külön köszönöm médiatámogatónknak a hírverést, az Északnak és a Miskolci Naplónak meg a Borsod 24 portálnak valamint az összes helyi rádiónak. Mindannyian hírt adnak az eseményről és még több képpel prezentálják, most az igazat mondtam.

Ki ne felejtsem, a hitközség tagjai egyemberként szervezték, végezték a dolgukat.  Óriási munkát végeztek a sátrak felállításától a rendezvény teljes lebonyolításáig, mindannyiinak jár a köszönet.

A reggeli készülődés – jönnek nem jönnek, elég lesz e a sólet…
Volt egy kis sorbaállás – az előrendelést kérők is sorbaálltak – türelmesen

Exit mobile version