SzántóGráf

Terrortámadás Jaffón, miközben Irán megtámadta Izraelt

Avi/ujkelet.live

Frissítés alatt:

A háború 361. napja: Kedd este lövöldözős terrortámadásra került sor Jaffón, két helyszínen. Négy halottról és több sérültről számoltak be.

A média szerint legalább két terrorista egy automata fegyverrel volt felszerelkezve, és mindkettőt agyonlőtték.


Irán: Az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy 19:33-kor bejelentette, hogy ballisztikus rakétákat lőttek ki Iránból Izraelre. A szirénák több hullámban országszerte aktiválódtak. Az első hullámban 102 rakétát lőttek ki Izraelre.

A Polgárvédelmi Parancsnokság ezt megelőzően elrendelte Tel Aviv nagyvárosi területén (Gus Dan) élő lakosoknak, hogy további értesítésig maradjanak az óvóhelyek közelében.

Teherán megtorlást ígért a közelmúltban elkövetett izraeli merényletek sorozata után.

Hagari a támadás előtt közölte, várhatóan az iráni rakétatűz nagy léptékű lesz.

,,A fenyegetést komolyan vesszük. Arra kérjük a lakosságot, hogy tartsa be a Polgárvédelmi Parancsnokság iránymutatásait. Az iráni támadás széles hatókörű lehet” – mondta esti sajtótájékoztatóján. ,,Ha megszólal a sziréna, kérjük menjen védett területre, és maradjon ott további értesítig”.

A Fehér Ház egyik magas rangú tisztviselője korábban azt mondta, az Egyesült Államok arra utaló jeleket észlelt, hogy Irán hamarosan ballisztikus rakétatámadást készül indítani Izrael ellen.

Egy magas rangú izraeli tisztviselő azt nyilatkozta a Walla hírportál riporterének, hogy a legfrissebb hírszerzési értesülések szerint a támadást a következő órákban hajtják végre. Az Egyesült Államok figyelmeztetése helyi idő szerint dél körül érkezett.

,,Aktívan támogatjuk a védelmi előkészületeket, hogy megvédjük Izraelt ezzel a támadással szemben. Irán közvetlen katonai támadása Izrael ellen súlyos következményekkel jár Iránra nézve” – mondta a Fehér Ház illetékese.

A New York Times három izraeli tisztviselőt idézett, mondván, Irán három katonai légitámaszpontot és „a Tel-Avivtól északra lévő hírszerzési főhadiszállást” veszi célba, amelyet állítólag evakuáltak.

Joáv Gallant védelmi miniszter este beszélt amerikai kollégájával, Lloyd Austinnal az Izrael elleni iráni támadás fenyegetése közepette.

,,Megvitatták Irán Izrael megtámadására irányuló szándékát, a közös védelem érdekében folytatott katonai együttműködést, valamint Izrael Állam azon jogát, hogy megvédje magát és fellépjen ellenségei ellen” – áll Gallant irodájának közleményében.

A hadikabinet este 7:30-kor a bunkerben ülésezik Jeruzsálemben. A találkozóra a háború alatt először kerül sor a bunkerkomplexumban.


Észak Nyilai: Este három rakétákat lőttek ki három hullámban Libanonból Közép-Izraelre. A lövedékek egy részét elfogták a légvédelmi rendszerek, a többi nyílt területeken landolt.

Az izraeli hadsereg délután bejelentette, hogy négy tartalékos dandárt hívott be az északi fronton végzett műveletekre.

The post Terrortámadás Jaffón, miközben Irán megtámadta Izraelt first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version