SzántóGráf

Likvidálták a 12 gyerek haláláért felelős terroristát, és jelentés a frontokról

Avi/ujkelet.live

A háború 363. napja, Júdea: Csütörtök délután egy terrorista késsel felfegyverkezve érkezett a Jehuda Regionális Dandár főhadiszállásához, mely Hebron mellett van, jelentette az Izraeli Védelmi Erők. A terroristát a csapatok ártalmatlanították. Az erők körében sérülés nem történt.


Északi front: Este körülbelül 85 aknavetőgránátot lőttek ki Libanonból Metulára. A lövedékek egy részét elfogták a légvédelmi rendszerek, de számos becsapódásról számoltak be. Sérülésről nem érkezett jelentés.

A nap folyamán körülbelül 200 rakétát és több drónt lőttek ki Libanonból. Este Galilea és a Golán-fennsík számos településeinek lakosait arra utasították, hogy maradjanak a védett területek közelében.


Észak Nyilai: Az izraeli hadsereg este bejelentette, hogy a légierő tegnap likvidálta Khader Sahabiját, a Hezbollah terrorszervezet Dov-hegyi parancsnokát. A terrorista volt a felelős a rakétákért, melyek 12 gyerek halálát okozták júliusban Madzsdal Samszban.

Sahabija több száz rakétát és páncéltörő rakétát irányított az izraeli hadsereg posztjaira a Dov-hegyen és a Golán-fennsík északi részén.


Támadásban: Izraeli vadászgépek a délután a Hezbollah terrorszervezet hírszerzési főhadiszállásának célpontjait támadták Bejrútban.

A célpontok között voltak a részleg operatívjai, megfigyelőberendezések és egyéb infrastruktúra.

A hírszerző főhadiszállás a Hezbollah központi hírszerző testülete, amely az Izraelről és az izraeli hadseregről alkotott hírszerzési kép kialakításáért felel.

Este a libanoni média újabb légicsapásról számolt be a fővárosban.


Szárazföldi manőver: A hadsereg délután felvételeket tett közzé az Etzion-dandár műveleteiről Dél-Libanonban.

Az Etzion az első tartalékos dandár, amely a folyamatban lévő háború közepette belépett Libanonba, a 36. hadosztály parancsnoksága alatt.

Jelenleg két hadosztály van bevetve Dél-Libanonban, a 36. és a 98., a feladatuk a Hezbollah terrorszervezet infrastruktúrájának lebontása.

A Hezbollah egyik parancsnoka meghalt egy közelmúltbeli légicsapásban Dél-Libanonban, a Golani Gyalogdandár szárazföldi hadműveletei közepette, közölte a katonaság este.

Az izraeli légierővel közös akció során csapást mértek egy dél-libanoni épületre azon a területen, ahol a Golani harcosok tevékenykedtek.

A csapás során a Hezbollah regionális egységének parancsnoka és más magas rangú tisztek is meghaltak. A katonaság biztonsági okokból nem határozta meg, hogy Dél-Libanon mely részén történt az incidens.

További légicsapásokat hajtottak végre a Hezbollah operatívjai ellen, akiket Golani katonák azonosítottak ugyanazon a területen.

A csapatok több fegyvert és felszerelést is találtak a hadműveletek során.


Déli front: Az izraeli légierő este elfogott egy drónt Dél-Izrael felett. Sérülés nem történt. Az izraeli média szerint a drón az egyiptomi határ közelében található Be’er Milka térségében lépett be Izraelbe. A támadásért az Irán támogatását élvező iraki Iszlám Ellenállás vállalta a felelősséget.

Az elmúlt hetekben a 252. hadosztály erői célzott rajtaütéseket hajtanak végre a Gázai övezet középső részén, a Netzarim folyosón, jelentette a hadsereg délután.

Az elmúlt három hónapban a hadosztály erői több mint 450 terroristát likvidáltak légicsapások és közelharcok során, és több száz terror-infrastruktúrát semmisítettek meg a régióban.

Az erők egy mintegy nyolc kilométer hosszú, elágazó földalatti járatot lokalizáltak és semmisítettek meg az övezet területén.

Emellett ezen a héten a 14. dandár harcosai több tucat fegyveres terroristát azonosítottak a Gázai övezet északi része felé tartani. A tüzérség és a légierő intézkedésének köszönhetően a gyanúsítottak szétszóródtak.

The post Likvidálták a 12 gyerek haláláért felelős terroristát, és jelentés a frontokról first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version