SzántóGráf

Riport: 20 percen belül 6 támadás Bejrútban

Avi/ujkelet.live

A háború 365. napja: Két rakétát lőttek ki délután Libanonból a Haifa-öböl térségére, az egyik lövedéket elfogták a légvédelmi rendszerek, a másik nyílt területen landolt.

Röviddel később számos rakétával támadták Libanonból Karmiel térségét. A Magen David Adom mentőszolgálat három könnyű sérültről számolt be az arab Deir al-Aszad faluban. A támadás következtében közvetlen becsapódásokról számoltak be Karmeileben.


Szárazföldi manőver: Az izraeli hadsereg délután felvételeket tett közzé a Hezbollah terrorszervezet fegyvereiről, amelyeket a Golani-dandár csapatai találtak Dél-Libanonban.

A 36. hadosztály parancsnoksága alatt lévő Golani-dandár azon dolgozik, hogy megtisztítsa a dél-libanoni falvakat a Hezbollah infrastruktúrájától és fegyvereitől.

A csapatok fegyverraktárakat, alagút nyílásokat találtak, és a Hezbollah több operatívját is megölték a hadműveletek során.

A fegyverraktárak egy részét, amelyeket később megsemmisítettek, polgári otthonokban lokalizálták.


Likvidálások: Az Izraeli Védelmi Erők és a Sabak belbiztonsági szolgálat szombat délután közös közleményében megerősítette, hogy légicsapással likvidálta a Hamász két magas rangú parancsnokát Libanonban.

Az észak-libanoni Tripoli közelében lévő Beddawi palesztin menekülttáborban az éjszaka folyamán végrehajtott első csapás célpontja Szaied Atallah Ali volt. Ali terrortámadásokat hajtott végre Izrael ellen, és azon dolgozott, hogy további tagokat toborozzon a Hamászba Libanonban. A Hamász megerősítette Ali halálát, akit terepparancsnoknak nevezett.

A második csapás, amelyre ma reggel került sor a Beqaa-völgyben fekvő Szaadnajel közelében, Mohammed Huszein al-Lawiszt célozta.

A hadsereg Al-Lawiszt a Hamász ,,libanoni végrehajtó hatóságaként” írta le, aki terrortámadásokat irányított Júdea és Szamáriában.

A nyilatkozat hozzáteszi, hogy ő volt a felelős azért is, hogy ,,a Hamász megvesse a lábát Libanonban, hogy fegyvereket szállítson Izrael elleni rakétatámadásokhoz, és kísérleteket tegyen korszerű fegyverek gyártására”.


Dahieh: Libanoni jelentések szerint az izraeli légierő délután támadásokat hajtott végre Bejrútban.

A riportok azt állítják, hogy Izrael 20 percen belül legalább hat támadást hajtott végre a Hezbollah fellegváraként ismert Dahiehben.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post Riport: 20 percen belül 6 támadás Bejrútban first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version