SzántóGráf

349, rakéták Gázából és Libanonból

Avi/ujkelet.live

A háború 366. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők délután bejelentette, hogy tartalékos katonája, aki július 15-én súlyosan megsérült a Gázai övezet északi részén egy bomba felrobbanása következtében, belehalt sérüléseibe. Halálával 349. nőtt a szárazföldi offenzívában megölt izraeli katonák száma.

Nir Hadad főtörzsőrmester Petach Tikvából, a 8. páncélosdandár 129. zászlóaljának harcosa, 28 éves volt.

A hadsereg továbbá közölte, hogy a Givati-dandár egyik tisztje reggel a Gázai övezet északi részén súlyosan megsérült egy épületben lévő robbanóeszköz következtében. A Nahal-dandár két harcosa pedig súlyosan megsérült ugyanazon a területen a harcok közepette.

Számos rakétát lőttek ki délután a Gázai övezetből Askelonra területére. Egyet elfogtak, a többi nyílt területeken landolt, sérülésről nem érkezett jelentés.


Északi front: Délután 25 rakétát és több drónt lőttek ki Libanonból Észak-Izraelre. A Nyugat- és Felső-Galileára irányított rakéták egy részét elfogták a légvédelmi rendszerek, a többi nyílt területeken landolt.

A drónok közül szintén többet elfogtak a légvédelmi rendszerek Nyugat-Galilea felett.


Szárazföldi manőver: A 36. hadosztály erői folytatják műveleteiket Dél-Libanonban, terroristákat likvidálnak és megsemmisítik a Hezbollah terror-infrastruktúráit.

Az elmúlt nap során több mint 150 Hezbollah-telepet támadtak a levegőből, köztük páncéltörő rakétakilövőket, terrorsejteket, terrorista főhadiszállásokat, földalatti infrastruktúrákat és fegyverraktárakat.

A Golani-dandár erői lokalizálták és megsemmisítették a Hezbollah alagút nyílásait, fegyverraktárait és egyéb infrastruktúráit.

A csapatok irányításával drónnal fegyveres terroristákat támadtak, akik fenyegetést jelentettek.

A 98. hadosztály erői a légierővel együttműködésben valamint közelharcban megöltek számos terroristát.

Az erők által irányított légicsapások során a drónok és vadászrepülők a Hezbollah terrorszervezet katonai létesítményeit, fegyverraktárakat és posztjait támadták. A támadások eredményeként a Hezbollah terroristáit, köztük a Radwan Erő terroristáit, megölték.


Szíria: A SANA szíriai állami hírügynökség délután egy izraeli csapásról számolt be, mely három járművet célzott Homszban.

A SANA szerint anyagi kár keletkezett az egészségügyi- és segélyszállítmányokkal megpakolt autókban.

Az izraeli hadsereg irányelvéhez hűen nem kommentálta a hírt.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post 349, rakéták Gázából és Libanonból first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version