SzántóGráf

Gázából rakétázták Tel Avivot, 40 rakéta Libanonból és a szárazföldi művelet

Avi/ujkelet.live

A háború 367. napja: 11 órakor megszólaltak a rakétára figyelmeztető szirénák Izrael középső részén, beleértve Tel Aviv nagyvárosi területét.

Az Izraeli Védelmi Erők szerint öt rakétát lőttek ki a dél-gázai Khan Juneszből. Holonban becsapódásról számoltak be.

A támadásért a Hamász terrorszervezet vállalta a felelősséget, melyet a mészárlása első évfordulóján hajtott végre.

Az Izraeli Védelmi Erők reggel közölte, hogy a Hamász reggel rakétaesőt tervezett indítani a Gázából Izraelre, a mészárlások első évfordulóján. A hadsereg azonban ,,meghiúsította a közvetlen fenyegetést a korai előkészületek és a Hamász terrorszervezet Izrael elleni rakétaindítási szándékának azonosítása után”.

Tegnap a hadsereg figyelmeztetett, hogy a Hamász valószínűleg rakétákkal és egyéb módon támadásokat fog végrehajtani az október 7-i mészárlás első évfordulóján, és közölte, hogy ennek megfelelően megerősíti erőit Gázában és a határon.


Északi front: Több mint 35 rakétát lőttek ki reggel óta Libanonból Észak-Izraelre.

15-öt reggel 7 óra előtt Karmiel területére. A lövedékek egy részét elfogták a légvédelmi rendszerek, a többi nyílt területeken landolt.

Röviddel 9 óra előtt 20 rakétát lőttek ki Nyugat-Galileára. A hadsereg szerint a lövedékek többségét elfogták a légvédelmi rendszerek. Legalább egy rakéta lakott területen landolt, kárt okozva több autóban.

Később számos rakétát lőttek ki Dovev területére, melyek nyílt területeken landoltak.

Katzrinra öt rakétát lőttek ki, egy részét elfogták a légvédelmi rendszerek, és nyílt területen is voltak becsapódások.

Egyik támadás sem okozott sérüléseket.


Szárazföldi manőver: Az izraeli hadsereg reggel bejelentette, hogy 91. Galilea Regionális Hadosztály tegnap este megkezdte a szárazföldi hadműveleteket Dél-Libanonban, csatlakozva a terepen bevetett két másik hadosztályhoz.

Normál esetben a hadosztály a felelős a teljes libanoni határterületért. Az Alexandroni, a 8. és az Alon tartalékosdandár most csatlakozott a harcokhoz, míg a hadosztály 769. Hiram Regionális Dandárja folytatja a védelmi műveleteket.

A hadsereg a dél-libanoni szárazföldi hadműveleteket ,,korlátozott, lokalizált és célzott razziáknak” minősítette, amelyek célja a Hezbollah terrorszervezet infrastruktúrájának lerombolása a határterületen, lehetővé téve az északi lakosok visszatérését otthonaikba. A tisztviselők szerint a hadseregnek az a szándéka, hogy a műveleteket a lehető leggyorsabban befejezze.

The post Gázából rakétázták Tel Avivot, 40 rakéta Libanonból és a szárazföldi művelet first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version