SzántóGráf

Rakétázás Gázából és Libanonból, terrorelhárítás Sechemben és adatok

Avi/ujkelet.live

A háború 369. napja, déli front: Rakétát lőttek ki délután a Gázai övezetből, mely aktiválta a szirénákat a határ melletti Netiv Haaszara és Jad Mordecháj kibucokban. A lövedéket a légvédelem elfogta, sérülés vagy kár nem történt.


Harcok a frontokon: Az izraeli légierő tegnap több mint 230 célpontra mért csapást a Gázai övezetben és Libanonban, jelentette a hadsereg délelőtt.

A célpontok között volt 185 Hezbollah-helyszín Libanonban és körülbelül 45 Hamász-helyszín Gázában, köztük épületek, ahol terroristák gyülekeztek, megfigyelőállomások, rakétaindítók és fegyverraktárak.

A csapatok harcokat vívnak a Hezbollah terroristáival Dél-Libanonban, megölve többet közülük közelharcokban és légicsapásokkal. Az erők a műveletek során fegyvereket és rakétavetőket találtak.

Gázában a 162. hadosztály folytatja új offenzíváját Dzsabaliában, míg a 252. hadosztály folytatja műveleteit a Netzarim folyosón valamint Bureidzsben. Az akciók során az erők terroristákat öltek meg és fegyvereket lokalizáltak.


Szárazföldi manőver: A hadsereg délután felvételeket tett közzé a Hezbollah terroristái elleni dróncsapásokról Dél-Libanonban, amelyeket a 636. harci hírszerzési egység csapatai irányítottak.

Az egység a 36. hadosztály mellett van bevetve Dél-Libanonban, és drónokat használ a Hezbollah tagjainak azonosítására.

Az egyik közelmúltban végrehajtott csapásban megöltek egy Hezbollah századparancsnokot.


Támadások: A Hezbollah körülbelül 90 rakétát lőtt ki késő délután Nyugat-Galileára. A lövedékek egy részét elfogták a légvédelmi rendszerek, de Cfáton voltak becsapódások. Sérülésről nem érkezett jelentés. A becsapódások helyszínén, nyílt területeken, tüzek keletkeztek.

A hadsereg este közölte, hogy csapást mért a rakétavetőre, mellyel Kirjat Smonát támadták 14:46-kor. A Hezbollah támadása következtében egy házaspár meghalt.

A nap folyamán a haditengerészet rakétahajója elfogott egy Libanon irányából indított drónt. A légi jármű nem lépett be Izrael állam területére.

https://ujkelet.live/wp-content/uploads/2024/10/twittervid.com_idfonline_292f2d.mp4

Adatok: Az izraeli légierő több mint 1100 támadást hajtott végre Dél-Libanonban a Hezbollah elleni, múlt hónap végén indított folyamatban lévő szárazföldi offenzíva közepette.

Ezeket a vadászgépekkel, támadóhelikopterekkel és drónokkal végrehajtott támadásokat a légierő 5620-as kooperációs egysége vezette, amely a légierő és a szárazföldi erők közötti műveleteket koordinálja a manőverek során.

A célpontok között voltak a Hezbollah terrorsejtjei, fegyverraktárak, alagutak, valamint megfigyelő- és mesterlövész állások.

A terepen bevetett erők mintegy 300 légicsapást irányítottak. 7 perc volt a legrövidebb időintervallum a szárazföldi csapatok hívása és a légicsapás végrehajtása között, és a legközelebbi célpont az erőkhöz körülbelül 50 méterre volt.


Terror: Egy 18 és egy 26 éves izraeli könnyebben megsérült, miután palesztinok kövekkel dobáltak meg egy farmot Efrat közelében Gus Etzionban.


Terrorelhárítás: Öt terroristát likvidáltak szerda este a szamáriai Sechemben, a Palesztin Hatóság területén, az elit Jamam terrorelhárító erő harcosai.

Egy biztonsági tiszt a KAN közszolgálati műsorszolgáltató nyilatkozva: ,,A Jamam harcosai Sechemben voltak bevetve, hogy likvidálják a Balata-zászlóalj egyik vezető terrorsejtjét, amely terrortámadásra készült.”

Az egyik megölt terrorista az al-Aksza Mártírok Dandár terrorszervezet vezetője volt a Balata menekülttáborban.

A hadsereg, a Sabak belbiztonsági szolgálat és a rendőrség nyilatkozata szerint a terroristák veszélyt jelentettek az izraeli erőkre, részt vettek civilek és az izraeli csapatok elleni terrorista tevékenységek vegrehajtásában és tervezésében.

Az izraeli erők körében sérülés nem történt.


Üzenet: Joáv Gallant védelmi miniszter szerdán a 9900-as hírszerzésnél tett látogatása során kijelentette: ,,Az iráni támadás agresszív, de pontatlan volt, másrészt – a mi támadásunk halálos lesz, precíz és mindenekelőtt váratlan, nem fogják tudni felfogni, mi és hogyan történt.”

The post Rakétázás Gázából és Libanonból, terrorelhárítás Sechemben és adatok first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version