SzántóGráf

2 izraeli Irán nevében készült merényletet végrehajtani

Avi/ujkelet.live

A háború 374. napja: A Sabak belbiztonsági szolgálat és a Lahav 433 (az FBI izraeli verziója) ma délben bejelentette, hogy meghiúsított egy újabb iráni merényletet, melynek részeként letartóztattak két Ramat Ganban élő izraeli állampolgárt.

A közös közlemény szerint leleplezték az iráni hírszerző ügynökségek hálózatát, amely izraeli állampolgárok toborzásán és aktivizálásán dolgozik. Ezzel összefüggésben kihallgatás céljából letartóztatták a 30 éves Vladiszlav Victorszont, Ramat Gan lakosát. A nyomozás során kiderült, hogy Vladiszlav augusztustól a közösségi médiában kapcsolatba került egy Mari Hosszi nevű személlyel.

A fent említett kapcsolat részeként Vladiszlav az iráni entitás irányításával és személyazonosságának tudatában különféle feladatokat végzett el, köztük graffitik fújását, transzparensek elhelyezését, pénz elrejtését, sőt járműveket is felgyújtott Tel Avivba a Jarkon Park területén. Később Vladiszlavot felkérték, hogy szabotálja a kommunikációs infrastruktúrákat és ATM-eket, és gyújtson fel erdőket.

A feladatok egy részét dokumentálták, és több mint 5000 dollárt fizettek a teljesítésükért. A nyomozás feltárta, hogy Vlagyiszlav még abba is beleegyezett, hogy végrehajtson egy merényletet egy izraeli prominens személy ellen, és gránátot dobjon egy házra. Azzal is megbízták, hogy szerezzen fegyvereket, köztük egy mesterlövész puskát, pisztolyokat és gránátokat.

Feladatai elvégzésére Vladiszlav két másik állampolgárt is beszervezett, köztük élettársát, a 18 év körüli Anna Bernsteint, Ramat Gan lakosát, aki részt vett a feladatok egy részének végrehajtásában.

Vladiszlavot arra is felkérték, hogy keressen hajléktalanokat további feladatok elvégzésére és tüntetők lefényképezésére a tüntetéseken.

Ma, hétfőn vádat emeltek az érintettek ellen biztonsággal kapcsolatos bűncselekmények miatt.

A Sabak az elmúlt hónapokban egy sor iráni összeesküvésről számolt be, amelyek során Irán online próbálta rávenni az izraelieket, hogy küldetéseket hajtsanak végre Teheránnak, beleértve a januárban feltárt tervet, amelyben izraelieket toboroztak, hogy hírszerzési információkat szerezzenek prominens személyekről.

The post 2 izraeli Irán nevében készült merényletet végrehajtani first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version