SzántóGráf

Rakétákkal támadták Libanonból Tel Avivot is

Avi/ujkelet.live

A háború 374. napja: Hétfőn helyi idő szerint este fél 6-kor több hullámban megszólaltak a szirénák az ország középső területén, több mint 182 közösségben.

A hadsereg nyilatkozata szerint három föld-föld rakétát lőttek ki Libanonból Közep-Izraelre. A lövedékeket az irányelveknek megfelelően elfogták. Sérülésről nem érkezett jelentés. A légierő csapást mért a rakétaindítóra, mellyel a támadást végrehajtották.

17:14-kor egy rakétát lőttek ki Libanonból Felső-Galileára, mely nyílt területen landolt. Sérülés nem történt.

Délután 15 rakétával támadták Közép- és Felső-Galileát. A lövedékek többségét elfogták a légvédelmi rendszerek, több becsapódás történt Karmielben.

A lakosok és a libanoni média délután arról számolt be, hogy izraeli légicsapás érte az észak-libanoni Aitou régiót. Ez lenne az első alkalom, hogy többségében keresztény lakosú területet támad Izrael. A jelentések szerint egy magas rangú Hezbollah-vezér lehetett a célpont. A Hezbollah terrorszervezethez kötődő Al Mayadeen szerint a támadásnak halottjai vannak.

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma hétfőn határozottan arra bátorította a Libanonban tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy azonnal hagyják el az országot.

,,A kereskedelmi repülőtér továbbra is nyitva, és kereskedelmi légitársaságok is rendelkezésre állnak. Kérjük, ellenőrizze a Bejrút–Rafic Hariri nemzetközi repülőtérről induló járatokat” – áll a külügyminisztérium közleményében.

The post Rakétákkal támadták Libanonból Tel Avivot is first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version