SzántóGráf

Terrorelhárítás, Iránra készülve, és folytatódnak az iráni beszervezések Izraelben

Avi/ujkelet.live

A háború 376. napja, Szamária: A rendőrség reggel felvételt tett közzé, amin a határrendészet fedett erői likvidálnak egy terroristát Dzseninben, aki az ünnepek előtt terrortámadás végrehajtását tervezte. Amikor a terrorista észrevette a házát körülvevő erőket, megpróbált elmenekülni, miközben lövéseket adott le a csapatokra.

https://ujkelet.live/wp-content/uploads/2024/10/twittervid.com_il_police_acde8d.mp4

Iránra készülve: A politikai kör eldöntötte, mely célpontokat támadják meg Iránban, közölte a KAN közszolgálati műsorszolgáltató tegnap este. A döntés egy hétfői, több órás megbeszélés után született az Izraeli Védelmi Erők Tel Aviv-i főhadiszállásán, a „gödörben”. ,,A célok világosak, most már csak idő kérdése” – idézett a KAN egy izraeli tisztviselőt.

A riport szerint Izrael még nem jelezte az Egyesült Államoknak, hogy pontosan milyen célpontokat tervez megtámadni, csak általános körvonalakat adott meg. Az amerikai kormány „viszonylag” elégedettségét fejezte ki azokkal a célpontokkal kapcsolatban, amelyeket Izrael meg akar támadni válaszul Irán oktöber 1-jei ballisztikus rakétatámadására. A részleteket ismerő források szerint: ,,A célok még az utolsó pillanatban is változhatnak.”

A New York Times tegnap este forrásokat idézett, mondván: ,,Izrael ígéretei, hogy nem támadja meg az olaj- és nukleáris létesítményeket, csak a mostani támadásra vonatkoznak. Ez azt jelenti, hogy a Teheránnal vívott harc következő fordulóiban még ambiciózusabb célpontokat támadhat meg.”

Izraeli tisztviselők azt nyilatkozták az újságnak, hogy annak ellenére, hogy Izrael nem tesz kárt a nukleáris helyszínekben, lehetséges, hogy megtámadja a nukleáris kutatólaboratóriumokat, mégha el is kerüli a földalatti dúsítók károsítását.

Mindeközben Binjámin Netanjahu miniszterelnök tegnap délután helikopterrel érkezett a Glilot körzetében lévő biztonsági létesítménybe, ahol biztonsági konzultációt tartottak. ,,A politikai-biztonsági kabinet szükség esetén időnként összeül, hogy a műveletet gyorsan végre lehessen hajtani” -nyilatkozta egy forrás a médiának.


Újabb kísérlet: A Sabak belbiztonsági szolgálat és a Lahav 433 (az FBI izraeli verziója) letartóztatott egy Petach Tikva-i lakost, aki 100 000 dollárért vállalta, hogy merényletet hajt végre Izraelben.

A 35 éves Vlagyimir Verhovszkit letartóztatták, miután különféle feladatokat látott el az iráni titkosszolgálatoknál.

Az elvégzett feladatok egy részét Verhovszki dokumentálta, azok elvégzéséért fizetést kapott. Verhovszki és az iráni tisztviselők közötti kapcsolatfelvétel angol nyelven zajlott, melynek során felkérték egy telefon vásárlására a folytatáshoz.

A gyanúsított és tulajdonainak vizsgálata során kiderült, hogy a Verhovszki és az Irán nevében eljáró tisztviselők között fennálló kapcsolat részeként, az iráni tisztviselő irányításával Verhovszki különféle feladatokat végzett, többek között graffiti fújását, transzparensek elhelyezését, információk gyűjtését egy izraeli személyről és toborzást további feladatok elvégzéséhez.

Később Verhovszki beleegyezett, hogy 100 ezer dollárért küldetést hajt végre egy izraeli tudós likvidálására. A küldetés végrehajtása érdekében Verhovszki fegyvert is szerzett.

Verhovszki ellen vádat emeltek a lodi kerületi bíróságon. Letartóztatását az eljárás végéig meghosszabbították.

The post Terrorelhárítás, Iránra készülve, és folytatódnak az iráni beszervezések Izraelben first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version