SzántóGráf

Terrortámadási kísérlet, 1 halottja van a libanoni rakétatámadásoknak

Avi/ujkelet.live

A háború 379. napja: Egy palesztin terrorista szombat délelőtt megkísérelt terrortámadást végrehajtani, amikor járművével nagy sebességel belehajtott egy rendőrautóba Ofra zsidó telep bejáratánál, Binjámin régióban, jelentette az Izraeli Védelmi Erők.

A terroristát ártalmatlanították. Az izraeli erők körében sérülés nem történt.

Az incidens vizsgálat alatt, az izraeli erők folytatják operatív tevékenységeiket a térségben.


Támadások: Az éjszaka Libanonból Kesszáriába küldött drón Benjámin Netanjahu miniszterelnök villáját vette célba, közölte reggel a hivatala. Netanjahu és felesége, Szara az incidens idején nem tartózkodtak a helyszínen.

,,Semmi sem fog eltántorítani minket” – nyilatkozta a miniszterelnök.

Reggel óta összesen mintegy 116 rakétát lőttek ki több hullámban Libanonból Észak-Izraelre. A rakéták egy részét elfogták a légvédelmi rendszerek, de több becsapodásról érkezett jelentés, melyek sérüléseket és tüzeket okoztak.

Károk Kirjat Atán:

A Magen David Adom mentőszolgálat szerint egy 50 év körüli férfi Akkó térségében a repeszek következtében súlyosan megsérült, kénytelenek voltak halottnak nyilvánítani.


Szárazföldi manőver: A 7. dandár folytatja a harcokat Dél-Libanonban.

Az erők eddig leromboltak több mint 120 terror-infrastruktúrát, számos alagút nyílást és több mint 20 fegyvertárolót. Továbbá a légierő drónja lerombolt több tucat terror-infrastruktúrát a térségben.

A zászlóaljak támadásai során a harcosok lokalizáltak és megsemmisítettek egy harci létesítményt, amelyet a Hezbollah terrorszervezet használt és egy libanoni falu szívében, egy iskola területén állított fel. A komplexumban több aknát és rengeteg fegyvert találtak és semmisítettek meg, köztük: RPG rakétákat, lőfegyvereket és egyéb harci felszereléseket.

Ezenkívül további lőszerraktárakat semmisítettek meg több tucat lőszerrel, amelyeket a Hezbollah terroristái hagytak hátra egy búvóhelyen.


Déli front: Gázában arról számoltak be, hogy az izraeli hadsereg szórólapokat dobott le a humanitárius zóna, al-Mawaszi térségében, melyben a következő állt: ,,Szinwar tönkre tette az életeteket, elbújt egy sötét odúban, és likvidálták, amikor pánikszerűen menekült. A Hamász nem fogja többi uralni Gázát, adódott számotokra egy esély arra, hogy megszabaduljatok zsarnokságától. Azoknak, akik leteszik a fegyvert, és visszaszolgáltatják a túszokat, megengedjük, hogy távozzanak és békében éljenek”.

Az izraeli hadsereg szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy tegnap este és ma délelőtt is cáfolta a pletykákat, melyek szerint túszmentő akció van folyamatban a Gázai övezetben.


Hadgyakorlat: Az iráni állami tévé beszámolója szerint ma startoltak az Irán által szervezett haditengerészeti gyakorlatok az Indiai-óceánon Oroszország és Omán részvételével, míg kilenc másik ország mint megfigyelő van jelen rajta.

Az angol Press TV szerint az IMEX 2024 hadgyakorlatok célja „a régió kollektív biztonságának fokozása, a többoldalú együttműködés kiterjesztése, valamint a béke, a barátság és a tengeri biztonság megőrzésére irányuló jószándék és képességek bemutatása”.

A résztvevők taktikákat gyakorolnak a nemzetközi tengeri kereskedelem biztonságának biztosítására, a tengeri útvonalak védelmére, a humanitárius intézkedések fokozására és információcserére a mentési és segélyműveletekről – teszi hozzá a jelentés.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post Terrortámadási kísérlet, 1 halottja van a libanoni rakétatámadásoknak first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version