SzántóGráf

Likvidálások, frontok és 100 rakétát lőttek ki Libanonból

Avi/ujkelet.live

A háború 380. napja, északi front: Reggel két hullámban három rakétát lőttek ki Libanonból a Haifa-öböl térségére. Az egyik lövedéket elfogta a légvédelem a másik kettő nyílt területeken landolt.

11 óra körül mintegy 70 rakétát lőttek ki Felső- és Nyugat-Galileára, egy részüket elfogták a légvédelmi rendszerek, de voltak becsapódások is, melyek károkat és tüzeket okoztak.

Fél 1-körül 30 rakétával támadták Libanonból Felső-Galileát. A lövedékek egy részét elfogták, de ebben az esetben isvoltak becsapódások, melyek károkat és tüzeket okoztak.

Sérülésről nem érkezett jelentés.


Szárazföldi manőver Libanonban: A 146., 91., 36. és 98. hadosztály folytatja műveleteit a Hezbollah terror-infrastruktúrájának felszámolására Dél-Libanonban.

A konfrontációk során a Golani-dandár és az Egoz kommandós egység harcosai terroristákat öltek meg közelharcokban és a légierővel együttműködésben.

A légierő az Északi Parancsnokság irányításával több mint 65 Hezbollah-terroristát támadott és ölt meg Dél-Libanonban, és több tucat terrorcélpontot semmisített meg, köztük terrorsejteket, Izrael területét célzó rakétavetőket és katonai épületeket.

A légierő a reggeli órákban csapást mért a Hezbollah hírszerzési részlegére és az egyik földalatti fegyvergyártó létesítményére Bejrútban.

A támadás előtt a hadsereg számos intézkedést tett, hogy csökkentse a civilek bántódásának kockázatát, beleértve a lakosság előzetes figyelmeztetését.

A vadászgépek pontos hírszerzési információk alapján likvidálták al-Hadzs Abbász Szalamét, a Hezbollah Déli Front parancsnokságának magas rangú tagját Tebnine-ben. Szalame vezette a harcokat a Bint Dzsbeil szektorban, és részt vett számos Izrael állam elleni terrorcselekményben.

Likvidálták még Reda Abbász Oudát, a Hezbollah vezető kommunikációs szakemberét, és Ahmed Ali Husszaint, aki a fegyvergyártásáért felelt. Husszain alapos kiképzést kapott Iránban.

Az elmúlt nap során a légierő körülbelül 175 terrorcélpontot támadott a Gázai övezetben és Libanonban. A célpontok között szerepeltek fegyverraktárak, rakétavető gödrök, katonai épületek és a Hamász valamint a Hezbollah terror-infrastruktúrái.


Riport: Egy magas rangú amerikai forrás a New York Timesnak azt nyilatkozta, hogy a tegnap esti izraeli támadások Bejrútban különösen ,,erőteljesek” voltak a Binjámin Netanjahu miniszterelnök kesszáriai villájára küldött drón miatt.

Ugyanakkor egy izraeli forrás a KAN közszolgálati műsorszolgáltatónak azt nyilatkozta, hogy ,,a tegnap esti támadások Bejrútban – nem minősültek válaszként a drónra. A múltban is támadtunk ott, és továbbra is támadni fogunk”.

Az amerikaiak másfél hete arra kérték Izraelt, hogy ne támadja Bejrútot, a civil áldozatok elkerülése érdekében.


Déli front: A 162. hadosztály és a 252. hadosztály folytatja műveleteit a Gázai övezet északi, középső és déli részén.

A csapatok megöltek több tucat terroristát közelharcokban és légicsapások irányításával, valamit terror-infrastruktúrákat és rengeteg fegyvert semmisítettek meg.

Az övezet déli részén a harcosok azonosítottak egy terrorsejtet az erők közelében tevékenykedni. A csapatok közelharcban és a légierő támogatásával megölték őket.

Egy terrorista likvidálása:


100ezer dollár egy élő túszért: Daniel Birnbaum, a SodaStream korábbi vezérigazgatója pénzjutalmat ajánlott fel mindenkinek, aki egy Gázában fogva tartott izraeli túszt átad Izraelnek.

A közösségi médiában keringő videóban Birnbaum „a gázai jó emberekhez” fordult, és 100 000 dollárt ajánlott fel mindenkinek, aki kiszabadít egy izraeli túszt a Hamász karmai közül.

,,Ez egy szörnyű év volt. Ideje lezárni a dolgokat. Ideje továbblépni” – mondta Birnbaum a videóban. ,,Néhány nappal ezelőtt Binjámin Netanjahu miniszterelnök szabad átutazást és mentelmi jogot ígért mindenkinek, aki átad egy izraeli foglyot Izraelnek. Szeretnék ehhez anyagi jutalommal hozzájárulni.”

,,Bárki, aki Gázából átad egy élő izraeli fogolyt, 100 000 dollárt kap, amelyet készpénzben vagy Bitcoinban fizetnek ki, ahogy kívánja.”

Az ajánlat korlátozott időre szól, október 24 szerda éjfélig érvényes.

„Ne várjatok” – buzdított, és arra kérte az ajánlatot igénybe venni kívánókat, hogy vegyék fel vele a kapcsolatot Telegramon vagy WhatsApp-on. ,,Itt az ideje, hogy kezedbe vedd az életed irányítását, hogy jobb jövőt építs magadnak, családodnak és közösségednek. Tedd meg még ma.”

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post Likvidálások, frontok és 100 rakétát lőttek ki Libanonból first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version