SzántóGráf

Északi front és Aszad üzenete Iránnak

Avi/ujkelet.live

A háború 381. napja, északi front: Egy férfi könnyebben megsérült hétfőn kora délután a Hezbollah terrorszervezet rakétatámadása következtében Felső-Galileában.

A 40-es éveiben járó férfit repesz okozta sérüléssel a cfáti Ziv Orvosi Központba szállították.

Dél körül egy rakétát lőttek ki Libanonból, mely aktiválta a szirénákat Galileában és a Haifa-öböl térségében. A lövedéket a légvédelem elfogta.

14:09-kor öt rakétát lőttek ki Libanonból Felső- és Közép-Galileára. A rakéták egy részét elfogták a légvédelmi rendszerek, a több nyílt területeken landolt.


Észak Nyilai: A délelőtt folyamán izraeli vadászgépek csapást mértek Dél-Libanonban rövid hatótávolságú rakétavetőkre, melyek észak-izraeli közösségekre voltak becélozva.

A vadászgépek az Északi Parancsnokság irányításával 15 rakétavetőt támadtak, köztük olyanokat, melyekkel Nyugat-Galileát lőtték korábban. Ezen kívül a légierő csapást mért a Hezbollah terrorszervezet katonai épületeire is a térségben.


Szárazföldi manőver: A 188. dandár a 36. hadosztály parancsnoksága alatt folytatja műveleteit Dél-Libanonban. A csapatok terroristákat likvidálnak, földalatti terror-infrastruktúrákat és rengeteg fegyvert semmisítenek meg.

A műveletek során az erők lokalizáltak és leromboltak egy fegyverraktárt, mely egy civil háza mellett volt. A csapatok több tucat kis és nagyhatótávolságú rakétát, lőszert, több tucat aknavetőgránátot, robbanóeszközöket és egészségügyi felszerelést találtak.

Egy különálló incidensben a katonák egy támadásra kész rakétavetőt találtak, amelyet egy SUV hátuljára szereltek fel. Ez is egy ház mellett volt.


Aszad üzenete Iránnak: Bassár el-Aszad szíriai elnök azt üzente Iránnak és a libanoni Hezbollah terrorszervezetnek, hogy nem akarja, hogy háborúba sodorják Izraellel, sőt figyelmeztette őket, hogy a Szíriából Izrael ellen végrehajtott offenzív műveletek az uralmába kerülhetnek, jelentette tegnap este a KAN közszolgálati műsorszolgáltató.

Már egy ideje, még Hasszán Naszrallah likvidálása előtt a jelek szerint a szíriai elnök megpróbál vékony jégen járni. Aszad az iráni tengely iránti elkötelezettsége és azon vágy között egyensúlyoz, hogy ne vonják be az Izrael elleni több arénás hadjáratba. Például a szíriai rezsim csatornái már azelőtt leállították Naszrallah beszédeinek sugárzását, hogy likvidálták volna.

Vannak, akik úgy vélik, hogy Aszad magatartása taktikai ügy, és a tengely iránti elkötelezettsége változatlan. De vannak, akik úgy vélik, hogy Aszad megpróbálja kihasználni a tengely gyengeségének idejét, hogy más helyekre is kikacsintson.

Ebben az összefüggésben az Egyesült Arab Emírségek próbálja befolyásolni Aszadot. A hónapok óta tartó harcok során több közvetítési kísérletről számoltak be a felek között, hogy Szíriát ne vonják be a háborúba. Egy emírségekbeli forrás a KAN-nak azt nyilatkozta, hogy Aszad felismerheti a lehetőséget, hogy kiszabaduljon Irán és a Hezbollah jelenlegi szorításából.

The post Északi front és Aszad üzenete Iránnak first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version