SzántóGráf

Gyász, frontok, likvidálások és riport a Netanjahu villájára irányított drónról

Avi/ujkelet.live

A háború 382. napja, déli front: Az Izraeli Védelmi Erők délben bejelentette, hogy a 21 Jisáj Mann törzsőrmester Mitzpe Jerikóból, a Nahal-dandár 50. zászlóaljának harcosa meghalt egy katonai hátterű autóbalesetben a gázai határ közelében.


Evakuálás: Az izraeli hadsereg arab nyelvű szóvivője, Avichai Adraee ezredes X-en kijelentette, hogy a Hamász terrorszervezet összeomlásának jelei továbbra is érezhetőek az észak-gázai Dzsabaliában.

A hadsereg ma reggel is lehetővé tette a civilek biztonságos evakuálását, az elmúlt 24 órában lakosok tízezrei hagyták el a területet.

https://ujkelet.live/wp-content/uploads/2024/10/twittervid.com_avichayadraee_695ae3.mp4
Forrás: Izraeli Védelmi Erők

Likvidálások: Az izraeli hadsereg csütörtöki légicsapásában a Gázai övezet északi részén lévő egykor iskolaként szolgáló létesítmény ellen, amelyet terrorszervezetek használtak, a Hamász és a Palesztin Iszlám Dzsihád legalább 18 terroristája meghalt.

A hadsereg és a Sabak belbiztonsági szolgálat keddi közös nyilatkozata szerint az Abu Husszein iskolába beágyazott parancsnoki posztot a terrorszervezetek arra használták, hogy támadásokat tervezzenek és hajtsanak végre Izrael Állam és az izraeli csapatok ellen Gázában.

Az operatívok Izrael elleni rakétatámadásokban játszottak szerepet, és további terrorcselekményeket terveztek.

A hadsereg hangsúlyozta, hogy a támadás előtt számos intézkedést tett, hogy csökkentse a civilek bántódásának kockázatát, beleértve között precíziós lőszer használatát, légi megfigyelést és egyéb hírszerzési eszközöket.

A palesztin sajtó 24 halottról és 150 sebesültről számolt be.


Északi front: 11:53-kor tíz rakétát lőttek ki Libanonból Neot Mordechájra, becsapódásokat azonosítottak.

13:27-kor körülbelül 30 rakétát lőttek ki Libanonból Felső- és Nyugat-Galileára. A lövedékek egy részét elfogták a légvédelmi rendszerek, de voltak becsapódások.

A Magen David Adom mentőszolgálat szerint a legutóbbi rakétatámadás során egy 32 éves férfi könnyebben megsérült üvegszilánkok következtében.

Reggel óta a Hezbollah terrorszervezet legalább 65 rakétát lőtt ki Izraelre.


Észak Nyilai: Az éjszaka folyamán vadászrepülőgépek a hírszerző osztály és a haditengerészet irányításával a Hezbollah terrorszervezet lőszerraktárait, főhadiszállását és más terrorista célpontokat támadtak Bejrútban. A célpontok egy része földalatti infrastruktúra volt, köztük légi és tengeri eszközök, amelyeket a terrorszervezet az Izrael Állam elleni terrorcselekményekhez használt.

A Hezbollah haditengerészeti egységének bejrúti központi bázisára szintén csapást mértek. A bázist a Hezbollah gyorshajók tárolására, tesztek végzésére és haditengerészeti erőinek kiképzésére használta. Az egység hajói arra szolgáltak, hogy megtámadják az izraeli haditengerészet hajóit és haditengerészeti és stratégiai célpontjait Izrael felségvizein.

A támadást megelőzően számos intézkedést tett a hadsereg annak érdekében, hogy csökkentse a civilek bántódásának kockázatát, beleértve a térség lakosságának előzetes és célzott figyelmeztetését.


Szárazföldi manőver Libanonban: Az ejtőernyős tartalékos katonák az 55. dandár csapataival az elmúlt napokban célzott műveleteket hajtanak végre a 98. hadosztály parancsnoksága alatt Dél-Libanonban.

A tartalékos katonák Libanonban vannak bevetve, miután többször behívták őket a Gázai övezetben zajló harcokba, és az északi front védelmére, jegyezte meg a hadsereg.

Az egyik incidens során két terroristát azonosítottak az elit Radwan Erőből RPG-vel és puskával felfegyverkezve. A csapatok lövésekkel és drónnal támadták a terroristákat, megölve őket az épületben, melyben elbarikádozták magukat.

Egy másik rajtaütés során megsemmítettek egy rakétavetőt, benne négy rakétával kilövésre készen észak-izraeli közösségekre.

A csapatok továbbá találtak egy fegyverraktárat benne egy alagút nyílással, több tucat RPG-lövedékkel, aknavetőgránátokkal, mellényekkel és a terroristák egyéb harci felszeréseivel.


Riport: Az Al-Arabiya kedden forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Irán bejrúti nagykövetségének tisztviselői szerepet játszottak a merényletben, mely során szombat reggel drónt küldtek Libanonból Binjámin Netanjahu miniszterelnök kesszárai villájára. A források szerint az incidens izraeli vizsgálata is arra jutott, hogy Iránnak köze volt a dróntámadáshoz.

Három drónt indítottak szombaton Libanonból a kesszáriai villa felé. Kettőt elfogtak a légvédelmi rendszerek, a harmadik mintegy 70 kilométerre behatolt Izrael területére, és kárt okozott egy házban Kesszáriában. A támadást követően a miniszterelnök videóüzenetet tett közzé, kijelentve: ,,Megyünk előre, semmi sem fog eltántorítani minket. Büszke vagyok az izraeli hadsereg katonáira.”

Irodája szerint Netanjahu és felesége, Szara nem voltak a villában.

A KAN közszolgálati műsorszolgáltató szerint kedden a Hezbollah terrorszervezet kommunikációs tisztviselője egy sajtótájékoztatón kijelentette: ,,Mi a Hezbollahban teljes és kizárólagos felelősséget vállalunk a bűnöző Netanjahu kesszáriai háza elleni támadásért”.

The post Gyász, frontok, likvidálások és riport a Netanjahu villájára irányított drónról first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version