SzántóGráf

A vezérkari főnök kigúnyolása, északi front és veszély Srí Lankán

Avi/ujkelet.live

A háború 383. napja: Az Izraeli Védelmi Erők délben szokatlan lépésként elítélte a Netanjahu-párti 14-es csatornát, amiért tegnap a Patrióták című műsorban leadtak egy klipet, amelyben Herci Halevi vezérkari főnököt gúnyolták.

,,A 14-es csatornán tegnap este közzétett videó nyomán fordulok Önökhöz, amely lázító és rágalmazó, az Izraeli Védelmi Erőknek ártó tartalmat sugárzott. Elképzelhetetlen, hogy Izrael államban egy médiacsatorna platformként szolgáljon az Izraeli Védelmi Erők elleni lázító tartalomnak háború alatt ” – olvasható a katonai szóvivő, Daniel Hagari ellentengernagy hálózatnak címzett levelében.

Hagari hangsúlyozta, a hadsereg ,,nem fél a kritikától, sőt nyílt és éles közbeszédre bátorít… A 14-es csatornán tegnap sugárzott tartalom azonban átlép egy vörös vonalat. Ez az Izraeli Védelmi Erők és parancsnokai elleni szándékos uszítás és megalázás háború alatt. Sajnos nem ez az első alkalom, hogy a 14-es csatorna ilyen lépéseket tesz az Izraeli Védelmi Erőkkel szemben” – áll a levélben.

A hadsereg elvárja, hogy a csatorna törölje a tartalmat.

A levelet elküldték az izraeli kereskedelmi műsorszolgáltatás kulcsfontosságú szabályozó és engedélyező testületének, a védelmi miniszternek és a kommunikációs miniszternek.

A 14-es csatorna válaszul közölte: ,,A 14-es csatorna nem sugárzott semmilyen lázító videót az Izraeli Védelmi Erők vagy annak parancsnokai ellen. Felszólítjuk a vezérkari főnököt, hogy tisztázza Hagari ellentengernaggyal, hogy ő az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, nem pedig egy televíziós szemle rovatvezetője”.

A csatorna tegnap este a videóval egy olyan incidensen gúnyolódott, amelyben Halevi eltávolított egy Messiás feliratú tépőzáras jelvényt, amelyet egy katona viselt a karján, és nem a hadseregtől való. A vezérkari főnök a katona zsebébe tette a jelvényt, és a katonai rádió szerint azt mondta neki: ,,Ha akarod, hord belül, a szívedhez közel, de egyenruhára, csak katonai dolgok valók”.

https://ujkelet.live/wp-content/uploads/2024/10/twittervid.com_feldman_gil_e43285.mp4

A katonai rádió riportere megjegyezte, Halevi többször is tett ilyet az elmúlt időszakban, miután a terepen lévő parancsnokok az elmúlt év egészében figyelmen kívül hagyták a folyamatosan terjeszkedő jelenséget.


Északi front: Délután körülbelül 30 rakétát lőttek ki két hullámban Libanonból a Haifa-öböl és Akkó térségére. Sérülésről nem érkezett jelentés.


Szárazföldi manőver Libanonban: A 205. tartalékos dandár folytatja célzott műveleteit Dél-Libanonban a 146. hadosztály parancsnoksága alatt.

A csapatok az elmúlt napokban több tucat alagút nyílást és terror-infrastruktúrát találtak és semmisítettek meg, több tucat terroristát likvidáltak és sok fegyvert találtak.

A fegyverek, amiket egy mecset helységében találtak:


Veszély: A Nemzetbiztonsági Tanács terrorfenyegetésekre hivatkozva felszólította az izraelieket, hogy azonnal hagyják el Srí Lanka Arugam-öböl területét, valamint a sziget déli és nyugati részén található többi strandot.

„Azoknak, akik elhagyják ezeket a területeket, azt tanácsolják, hogy távozzanak az országból, vagy legalábbis menjenek a fővárosba, Colombóba, ahol a helyi biztonsági erők nagy számban vannak jelen”.

A figyelmeztetés szerint az izraelieknek el kellene halasztani az ország többi részébe való utazásukat. Arra is felszólították őket, hogy rejtsék el azokat a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy izraeliek, és kerüljék a tömeges gyülekezést.

Izrael azt mondja, hogy szoros kapcsolatban áll a Srí Lanka-i hatóságokkal.

Az Egyesült Államok Srí Lanka-i nagykövetsége is korábban figyelmeztette a polgárokat az izraeli utazókat fenyegető veszélyre egy népszerű szörfözési célponton, ezért a szigetország rendőrsége nagyobb biztonságot ígért a turistáknak.

A nagykövetség közölte, hogy „hiteles információkat kapott, amelyek népszerű turistahelyeket célzó támadásra figyelmeztettek” az Arugam-öböl keleti részén.

The post A vezérkari főnök kigúnyolása, északi front és veszély Srí Lankán first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version