SzántóGráf

Sokan Magyar Péter térfeléről kezdték el támogatni a rádiót azután, hogy az egykoron a Klubrádiót segítő baloldali párttal, a DK-val nyilvános konfliktusba került a zebrás rádió

rádiók

Rekordnak számító összeget szerzett az ellenzéki hangvételű Klubrádió a szeptember 15-én indult, úgynevezett őszi „túlélő gyakorlaton”. Több mint 200 millió forintot szedtek össze támogatóktól az öt hetes gyűjtési periódus alatt – értesült a Media1.hu. Az említett összeget és a támogatók számát is figyelembe véve az egy hallgatótól érkező átlagos támogatási összeg 16.400 forint / fő volt, de még ehhez hozzá kell adni a személyi jövedelemadó (SZJA) 1%-os felajánlásokat is, amelyekből további 63 millió folyt be a Klubrádióhoz.

A zebrás rádió nem hogy támogatási pénzeket vesztett volna a rádiót korábban segítő DK vezető politikusaival nyilvánosan kibontakozott konfliktusai után, de még növelte is a támogatóinak számát, amiben forrásaink szerint a Magyar Péterrel, a Tisza Párt a NER táborából érkezett elnökével készült rádióinterjúk is szerepet játszanak, ugyanis sokan a jobboldali párt támogatói közül is pénzadományt küldtek az amúgy inkább baloldali rádiónak.

Mint megtudtuk, a rádiót az idei év első felében, 10 ezer fő támogatta befizetéssel, míg a napokban lezárt gyűjtéskor már 12.100 fő nyúlt a pénztárcájába, hogy támogassa a Klubrádiót, vagyis több mint 20%-kal növelték a pénzes támogatói bázist.

Hardy Mihály, a Klubrádió főszerkesztője a Media1.hu-nak azt mondta:

„Mivel a Klubrádió működése nagyjából napi 1 millió forintba kerül, a mostani gyűjtés eredményeképpen a következő hat hónapban is biztosított a rádió túlélése.”

Az online rádió szerkesztőségi vezetője hozzátette:

„Továbbra sem szeretnénk a Klubrádió szolgáltatásait előfizetőssé tenni, tehát nálunk másik modell szerint zajlik a támogatás: aki nem tud fizetni, az is hallgathatja a rádiót.”

Fotó: Szalay Dániel / Media1

Hardy azt is mondta, rendkívül hálás a támogatóknak, amiért újabb hat hónapra bizalmat szavaztak nekik és támogatják a munkájukat.

„Meggyőződésem, hogy ma a Klubrádió testesíti meg a jó értelmemben vett »közszolgálati« rádió modelljét, a jövőben is igyekszünk mindenfajta nézetnek és véleménynek teret biztosítani a rádió felületein. Természetesen a szélsőséges nézeteknek (rasszista, cigányellenes, antiszemita, LMBTQ-ellenes stb.) nálunk továbbra sem lesz helye. Fontos azt is hangsúlyozni, hogy amióta a hatalom megfosztotta a rádiót a frekvenciától, alaposan átalakultunk és alkalmazkodtunk az új helyzethez és az új hallgatói/nézői/olvasói igényekhez, hiszen weboldalt működtetünk, van Facebook- és Instagram oldalunk, erős YouTube videóink és streamek, és ott vagyunk a podcast térben is.”

A Klubrádió pénzügyi helyzetéről a májusban közzétett 2023-as hivatalos pénzügyi beszámolójuk adatai alapján ITT írtunk részletesebben is korábban.

Exit mobile version