SzántóGráf

Mindeközben a frontokon

Avi/ujkelet.live

A háború 386. napja, védekezésben: Reggel 9 és fél 10 között kétszer is aktiválódtak az ellenséges drón beszivárgására való figyelmeztetések Észak-Izraelben. Az Izraeli Védelmi Erők elfogta a Libanonból indított mindkét ,,gyanús légi célpontot”. Sérülés vagy kár nem történt. Kora délután elfogták a nap harmadik drónját, mely aktiválta a riasztást Felső-Galileában.

Dél körül megszólaltak a rakétára figyelmeztető szirénák a libanoni határ melletti valamint a gázai határ melletti izraeli közösségekben. A gázai téves riasztás volt, ellenben Libanonból 15 rakétát lőttek ki Nyugat-Galileára, melyek egy részét elfogták a légvédelmi rendszerek, a többi nyílt területeken landolt, sérülésről nem érkezett jelentés.


Nem földrengés volt: Reggel földrengés riadó volt Észak-Izrael-szerte, melyet, mint később kiderült, az izraeli hadsereg masszív kontrollált robbantásai okozták Dél-Libanonban.


Észak Nyilai: A légierő az éjszaka likvidált egy terrorsejtet a Hezbollah légi egységéből, akik rakétát lőttek ki az izraeli hadereg drónjára Kfar Filában, a Litani folyótól északra. A drónban nem esett kár.

Szintén az éjszaka a vadászgépek a hírszerző szolgálatok irányításával a Hezbollah terrorszervezet fegyvergyártó telephelyeit, hírszerzési parancsnoki központját és megfigyelő felszereléseket támadtak a terrorszervezet fellegváraként ismert Dahiehben, Bejrútban.

,,Az összes célpont polgári épületekben a polgári lakosság szívében volt, ez egy újabb példa arra, hogy a Hezbollah cinikusan kizsákmányolja a libanoni polgárokat, élő pajzsként használva őket” – jegyezte meg a hadsereg.

A támadás előtt számos intézkedést tettek annak érdekében, hogy csökkentsék a civilek bántódásának kockázatát, beleértve a térség lakosságának előzetes figyelmeztetését is.


Frontok: A légierő az elmúlt nap során csapást mért több mint 70 Hezbollah-célpontra, köztük páncéltörő rakétaállásokra, katonai épületekre, fegyverraktárakra, terrorsejtekre és katonai irányító posztokra.

Dél-Libanonban a 91. hadosztály folytatja a terroristák likvidálását és a fegyverek lefoglalását. A csapatok likvidálták a terrorsejtet, mely rakétákat lőtt ki az erőkre.

A 228. dandár irányításával egy vadászgép csapást mért egy épületre, ahonnan egy terrorsejt működött rengeteg fegyver mellett.

A 146. hadosztály harcosai terror-infrastruktúrákat és katonai épületeket semmisítettek meg, melyekben terroristák tevékenykedtek, emellett számos terroristát megöltek harcokban és légicsapások irányításával.

A 98. hadosztály erői számos Hezbollah célpontot támadtak, néhányat a légierő közreműködésével, köztük a terrorszervezet által használt katonai épületeket, terroristákat és egy páncéltörő rakétaállást.

Mindeközben a Gázai övezet középső részén a 252. hadosztály a célzott rajtaütések során terroristákat likvidál és terror-infrastruktúrákat semmisít meg. Az 5. dandár csapatai azonosítottak egy megfigyelőállást és légicsapást irányítottak rá. A támadás után másodlagos robbanásokat észleltek, melyek fegyverek jelenlétére utaltak

A 454. dandár légicsapást irányított egy megfigyelőállásra valamint egy fegyverraktárra a térségben.

A Nahal-dandár a Gázai Hadosztály parancsnoksága alatt folytatja műveleteit a dél-gázai Rafahban. Az elmúlt nap során a csapatok terror-infrastruktúrákat semmisítettek meg, fegyveres terroristákat öltek meg, valamint fegyvereket és egy RPG-indítót találtak a Hamász terrorszervezet egyik katonai épületében.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post Mindeközben a frontokon first appeared on Új Kelet Live.

Exit mobile version