Leszedték a hegy levét – excellenciások szüreteltek Tarcalon – a lakodalmas ebéd után folyt a must – Kerényi László felvételei
Szántó István
Idén is rendeztek diplomataszüretet.
A Borsod Abaúj Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Tarcali polgármester meghívására ma délelőtt a Dél Kelet Ázsiai Nemzetek Szövetségének magyarországi nagykövetei, s a képviseletek munkatársai szedték a szőlőt a a Tokaj hegyaljai Gróf Degenfeld birtokon. Egy kocsira valót szüreteltek, hogy az ebéd után megkóstolhassák az előttük darált, préselt hegylevét. Óriási sikere volt a friss mustnak.
A vendéglátók Dr. Barkóczi István a BOKIK alelnöke, Butta László polgármester, , Negrutz Ágoston a régió miniszteri biztosa és Bíró Tamás a Nemzeti Kereskedőház Zrt stratégiai igazgatója köszöntötték a Malajziai és a Vietnami nagykövetet és a diplomáciai kar tagjait és családját.
Jó szokásom a fogadások menüjéről is írni. A felszolgálást , a szervizt a City Hotel és a Drót bisztró munkatársai biztosították. Az érkezéskor igazi magyaros reggelivel fogadták a vendégeket, házi kolbász, tepertő és friss májas díszlett a terülj asztaloknál. Ebédre lakodalmas tyúkhúsleves csigatésztával gőzölgött. Majd jött a májas tölteték, a főtt tyúkhús és a zöldségek. A svédasztalon is remek volt a választék. A sor elején kínálták a vietnami tyúkhússal töltött tavaszi tekercset amit a vendégek hoztak magukkal. Egyedien különleges volt a töltött káposzta, füstölt csülökkel, kaprosan, tejfölösen. Sikere volt a tejfeles paprikás csirkének, galuskával. S az elmaradhatatlan salátákkal. Megjegyzem a vendégek egy része muzulmán hitük miatt nem esznek sertéshúst, ezért a vendéglátók nagyon figyelmesen ügyeltek a fogások megválasztásánál.