SzántóGráf

Házilag álmodtuk meg a magyaros szűzérmét – túl a Jókai bablevesen következik majd a hagymás rostélyos

magyaros szűzérme

Mióta szükült az életterem, s egymás auráját súroljuk, időnként elkalandozunk a szakácsművészetbe.

Zárva az éttermek így aztán gyakran felidézzük, hol mikor mire kattantam rá.  Mindenem a Jókai bableves. Ez a Calypso étterem specialitása. Másik kedvencem a magyaros szűzérme.

Kevés helyen ismerik ennek a csízióját. Megesik, hogy a szűzérme nem is szűzérme , meg sok egyéb más módja van az elkészítésének. Ám a nejem nem véletlenül áll közeli rokonságban a gasztrograf szerkesztőjével, a múlt héten secperc lekoppintotta a legjobb magyaros szűzérme receptjét.

Kezdem azzal, hogy igazi szűzérme  – rendelésre a Csabai kapu 22. szám alatti szerencsi húsboltban van.  Kifogástalan. Amikor éppen kapnak. Ehhez a lecsó összedobása nem nagy művészet, a lényeg, hogy csípjen mint a szúnyogok. S ehhez több helyen kapható készen is fagyasztott talléros, karikára vágott krumpli. Ime az eredmény.

Exit mobile version