Házilag álmodtuk meg a magyaros szűzérmét – túl a Jókai bablevesen következik majd a hagymás rostélyos
Szántó István
Mióta szükült az életterem, s egymás auráját súroljuk, időnként elkalandozunk a szakácsművészetbe.
Zárva az éttermek így aztán gyakran felidézzük, hol mikor mire kattantam rá. Mindenem a Jókai bableves. Ez a Calypso étterem specialitása. Másik kedvencem a magyaros szűzérme.
Kevés helyen ismerik ennek a csízióját. Megesik, hogy a szűzérme nem is szűzérme , meg sok egyéb más módja van az elkészítésének. Ám a nejem nem véletlenül áll közeli rokonságban a gasztrograf szerkesztőjével, a múlt héten secperc lekoppintotta a legjobb magyaros szűzérme receptjét.
Kezdem azzal, hogy igazi szűzérme – rendelésre a Csabai kapu 22. szám alatti szerencsi húsboltban van. Kifogástalan. Amikor éppen kapnak. Ehhez a lecsó összedobása nem nagy művészet, a lényeg, hogy csípjen mint a szúnyogok. S ehhez több helyen kapható készen is fagyasztott talléros, karikára vágott krumpli. Ime az eredmény.