SzántóGráf

A felelős felelőtlenek…. jön a Heti agymosó

 

 

 

A szavaim felelőssége, a tetteim felelőssége az életem felelőssége.
Ki miért felelős az életében, a párkapcsolatában — honnan indulunk, hova tartunk…-mondja Ács Dániel és Tóth László a Feldmár intézet munkatársai.

 

A Feldmár Intézetet korunk egyik ikonikus pszichoterapeautája, a magyar születésű Feldmár  András alapította Budapesten. A Heti Agymosó videósorozattal tizezreket értek el a Youtube csatornán.Most az Intézet Miskolcra érkezik:a vidéki városok közül elsőként itt kezdenek a Tudomány és Technika Házával közösen egy kísérleti rendezvénysorozatba.De nevezhetjük ezt egy párbeszédnek is, amely a most kezdődhet meg a miskolciakkal.

Február 5-én (szerda)17:00-tól Miskolcon a Tudomány és Technika Házában/ Görgey út 5 sz/ a Feldmár Intézet két jeles szakembere indítja az előadás sorozatot: Tóth László és Ács Dániel.Ők mondják:

Amikor megszületünk nulla felelősséggel jövünk a világra. Nem tehetünk semmiről, hogy ki az anyánk, ki az apánk, kik a testvéreink, milyen a környezetünk. A következő években a nulla fokozatosan emelkedik – mígnem eléri a százat. Felnőttünk. Felelősek vagyunk a jóllétünkért, nincs kinek panaszkodjunk. Felemelő, de félelmetes.
Innen indulunk. Rajtunk (jelenlevőkön) múlik hogy hova jutunk….

Akik segítenek az útkeresésben:

Tóth László mentálhigiénés szakember, teológus

“Szeretlek, de nem engedem, hogy bánts! – életem egyik meghatározó mondata. Sokszor elvárják azok akiket szeretsz, hogy ennek árnyékában akár bánthassanak, meg is bánthassanak. Ha megvéded magad, a szereteted van megkérdőjelezve. Rendkívül izgalmas számomra, hogy miként védjem meg magam úgy, hogy ne bántsak mást, hogy hogyan kerüljek úgy kapcsolatba a másikkal, hogy közben ne sérüljünk meg.”

Ács Dániel személyközpontú tanácsadó és családterapeuta jelölt, a Feldmár Intézet szóvivője

“Engem a kapcsolat érdekel, része lenni valaminek, ami több, mint én; hogy amit mondok, vagy teszek, az a Másik társaságában foganjon meg, abból az aktuális helyzetből, amit együtt élünk át. Az Élethez, ami mindnyájunkat él, számomra a legkönnyebb egy másik emberrel való kapcsolaton keresztül kapcsolódni. A segítő beszélgetés élménye így számomra egyfajta társas meditáció is, amelyben nem vagyunk elválasztva egymástól.”

 

Ez nem egy szimpla előadás. Itt mindenki szóhoz jut hiszen ez egy  kötetlen beszélgetős 2 óra.

Ebből csak tanulni lehet: Tudomány és Technika Háza, február 05 17.00.

Online jegyértékesítés és információk: technikahaza.hu

Jegyvásárlás : a Fehér Fotóban a Szinva-parkban valamint a Déryné utcai Antikváriumban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version