Cseles Olvasók gyakran telefonálnak vagy levélben érdeklődnek bizonyos anomáliák iránt.Ismerve jó médium vagyok bizonyos ügyekben.

Mostanában kérdezte valaki, hogy tudom e, hogy kié lett a miskolci ÁNTSZ vagy közismertebb nevén a Lévay József utcai saroképület. Csak azt látom – sokat karikázok arra, hogy ott székel egy Expert névre hallgató irodaház. Ugye csekély angol nyelvtudásomnak következményeként annyit megfejtettem – magyarul ez olyan mint a kivételezett. Meg annyi kiolvasható, hogy ezt sokáig bérelte vagy még bérli a kormányzati személyzeti központ. A Bajnai érában biztosan ez volt a miskolci székhelyük. Aki erről még többet tud, előre is köszönöm. Ami érdekel – mikor privatizálták azt sarokházat.

A másik folyamatosan visszatérő vesszőpacim – a miskolci Hősök tere eltulajdonított egynegyede. Az biztos, hogy egy rejtélyes Centrálholding nevű képződménye – pesti székhellyel birtokolja és szedi ott a parkolási pénzt.

A közelmúltban Csordás Mihályt a korábbi önkormányzat építésügyi bizottságának  vezetőjét próbáltam kikérdezni  – hogyan sikerült lecsípni a tér egy részét. Ha hiszik ha nem a félórás faggatózást visszahallgatva olyan képzetem támadt mintha süketek párbeszédét próbálnám megfejteni. Persze egy könnyen nem adom fel – érdekel a téma ezért kérdezem – miskolciak ki mit tud ezekben a témákban. Annyit megérdemlünk, hogy világosan lássunk – hogy lehet egy exponált helyen lévő kastélyt megvenni és milyen áron vagy mi a recept egy nagyvárosi tér legértékesebb szeletének a kihasítására. Tanuljunk tőlük.