Most néztem át a szantograf.hu kép galériáját. Van egy másfél évtizede készült  kép amelyen özvegy Horthy Istvánnéval pózolunk. Előzménye, hogy a lányom készített vele egy interjút az emlékiratainak megjelenése alkalmából Miskolcon a Géniusz áruházban. Amikor Rita lányom végzett a munkájával magam is beszélgettem Horthynéval aki egy készségesen, kedvesen válaszolt a legkényesebb kérdéseimre is. Bár előre közöltem ez nem lesz téma az újságban, ezek csupán privát kíváncsiságomat elégítik majd ki. Azt tapasztaltam, hogy kedvére volt olyanokról is társalogni amelyeket nem szokás felvetni. Tapintatból, udvariasságból egy ilyen eseményen , egy idős hölggyel szemben vitázni nem illő. Ha csak nem gondolja Ő is úgy, hogy az apósa körüli kérdéseket érdemes minél szélesebb körben kitárgyalni, megbeszélni.

Na, most előkerestem az akkori jegyzeteimet, hogy szót ejtsek minderről. Az aktualitását az adja, hogy Kenderesen állami tísztelet adással emlékeztek meg a Kormányzó úrról.  Dr. Boross Péter meg a 85. születésnapja alkalmából nekem adott interjúban kifejezetten elismeréssel méltatta Horthy Miklóst. Nem elfogultan, hozzátéve , bizonyos korszakokban, mint a Bethlen kormányzása idején az ország teljesítménye, elismertsége dicséretesen alakult.

Hogy mit mondott Horthy Miklós özvegye – erről írok majd – bár kétségeim vannak, hogy elfogadják e . Hiszen Ő maga már sajnos nem cáfolhatja, igyekszem torzítás nélkül, kegyeletteljesen felidézni szavait.

Folyt köv: