Magam se vagyok biztos, hogy a néhai Béres József találmánya köszön e most vissza a XXI. században. Józsi bácsi, ha Miskolcon járt rendszeresen meglátogatott a szerkesztőségben. Elpanaszolta, hogy hiába ostromolják  hajnalonként a gyógyító cseppekért az orvostudomány nem viseli el a konkurenciát. Ő növénynemesítő  – a nyolcvanas évek elején -biológusként alkotta meg az immunerősítő szerét s ezzel alapozta meg az ország legdinamikusabban fejlődő gyógyszergyárát a Béres zrt.-t. Ám amíg ez a szer befutott a nyolcvanas években kollégáim gyakran álltak a szőnyeg szélén a  párt központi   bizottsági titkárának a szobájában. Engem is megkorholtak egyszer ezért abban a dolgozószobában amely nagyságában egy váróteremre emlékeztetett. Az illetékes elvtárs elmagyarázta, hogy miről kellene inkább elmélkednem. Majd ott fent valaki hirtelen rászorult erre a szerre, s innentől kezdve zöld utat kapott a  Béres csepp gyártása. Mert ugye vészhelyzetben még a szalmaszálba is belecsimpaszkodunk.

Vajon Horváth professzornak lesz e ilyen mázlija. Ma Miskolcon és a város környékén haknizott, aki meghallgatta – rá kellett jönnie -találkozott egy meg nem értett zsenivel. Kidolgozta azt a vakcinát amely jó időre képes az érfalakat megtisztítani. Ezzel jobban áramlik a vér és elkerülhető az infarktus és a stroke minden más nem kívánatos korunk betegsége. Korábban, tavasszal már készítettem egy interjút professzor úrral és ezzel szinkronban a minisztérium illetékeseit is megszólaltattam – rákérdeztem mi az akadálya , hogy elfogadják és bejegyezzék a vakcinát.

Kapaszkodjanak meg. Horváth István úr sokadszorra se adta be azokat a dokumentumokat ami egy ilyen szer bejegyzéséhez, elfogadtatásához kell. Tudjuk be, hogy minden zseni  egy kicsit megszállott, nem a papírmunka az erőssége. Így megtehetné, hogy a gyártás mellett – mert az zavartalanul folyik sőt a vakcinát egyre többen adatják be nem kevés pénzért -magához vesz egy menedzsert, szakértőt, foglalkoztat egy stábot amely hivatalos útra tereli a sokat ígérő találmányt.

Hiszek abban, hogy a szer hat és van gyógyító hatása.  Sok ember megerősítette, hogy ezzel megúszta az esedékes szívműtétét. A professzor többet akar – szeretne találkozni a legfőbb politikai vezetővel vagy legalább a kancellária miniszterrel. Meggyőződése, hogy ennek a találmánynak itthon Magyarországon kell maradnia, itt kell felépíteni egy üzemet, amelynek minden haszna az ország boldogulását szolgálja majd.

Gondolkodom – hogyan segíthetnénk neki.  Ki lenne az a vezető aki fogadná Horváth professzort? Ki lesz az aki kimondja – Horváth úr egy sarlatán, s felejtsük el. Vagy bejelenti, hogy ez lesz Magyarország legfőbb exportterméke a következő években.

Megjegyzem – valami hasonló szert Debrecenben is gyártanak már, igaz az még csak kísérleti stádiumban van.

szantograf.hu