A hét leggyakoribb témája – mi legyen azzal a rongyos hárommilliárd forinttal  amit tutira megnyerünk. Mi kalákában játszunk  – tizenketten – így semmi gondom – sec-perc beosztom. Viszont volt szerencsém meghallgatni az okosok tanácsát. Tessék figyelni, holnap este vegye elő ezt a receptet és e szerint intézkedjen. Ezt én mondom, akinek egyszerre volt már három ötöse – igaz a hatoson.

Megtudja, hogy ötöse van az ötösön. Tessék várni az örömmámorral – most ugyanis megeshet, hogy egyszerre lesz négy telitalálat. Semmi szomorúság, fel a fejjel, több is veszett már a Duna parti városkában. Maradjon csöndben, ha lehet senkinek ne szóljon. Maximum egy közeli családtaggal ossza meg hírt, bizalmasan. Majd felhívja azt az ingyenes számot amelyen bejelentheti  – kezében az ominozús  szelvény. Izgalmában mellé fog tárcsázni – ez természetes, minden ember életében legfeljebb egyszer történhet ilyen szerencse. Nyugi másodszorra sikerül. Gratulálnak, ne vegye komolyan.  Ez formaság – a vonal végéről süt majd az irigység. Leegyeztetik a szelvény számait, ha minden stimmel megbeszélnek egy kódot és egy találkozót. Hadd ne áruljam el hová -biztosan a legközelebbi lottózóba. Ne menjen egyedül, biztos ami biztos.  Legyen otthon egy másolat a szelvényről ha nem online játszott.

Innentől már sínen lesz. A neheze most jön – ne akarjon kápét – húzza meg magát, semmi feltűnőség, semmi buli, semmi haveri tivornya. Próbálja meg magába fojtani az örömét. Gondolkodjon először, mit mondjon a családban ha majd megajándékozza őket. Hihetőt meséljen, az igazat meg ne mondja. Távoli örökség, egy felszabadított svájci bankszámla, a való összegről egy szót se. Értse meg – induljon ki magából – ha ad úgy se tud eleget adni. Annyit, hogy elégedettek legyenek akik kapnak.  Még több kellene, csak a haragosok számát  gyarapíthatja az őszinteségével. A munkáját ne adja fel, legyen szerényebb, mértéktartóbb mindenben mint korábban volt. Ital, nők bagó  teljes lemondás – marad a feleség, hozassa rendbe – vigyázzon az egészségére, ha sokáig akarja élvezni a jómódot.

Sok ember szerencséje végül tragédiába torkollott. Nem tudták feldolgozni a hirtelen rájuk szakadt gazdagságot. Szórták amíg csak volt mit majd végül nyakára hágtak annak is amijük korábban lehetett.

Kívánom – hogy holnap este lázasan keressék ezt a tanácsadást – tartsák be az intelmeket pontról pontra. S gondoljanak arra, hogy a pénz nem boldogít , csak a nagyon sok mani.

szantograf.hu